Au apărut brazii de Crăciun în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.Adevărul
Foto.Adevărul

Începând de astăzi şi Regia Publică a Pădurilor Kronstadt va scoate la vânzare brazi, care vor putea fi cumpăraţi doar din Piaţa Sfatului.

În pieţele din Braşov au apărut primii brazi de Crăciun. Oferta este variată, iar comercianţii sunt dispuşi să lase din preţ numai pentru a nu rămâne cu ei pe stoc. Preţurile variază în funcţie de provenienţa bradului, dar şi de înălţime. Astfel, brazii de import, care sunt aduşi din Danemarca, se vând cu preţuri cuprinse între 150 şi 500 de lei.

Ceva mai ieftini sunt brazii româneşti. Deşi aceştia nu sunt atât de frumoşi cum sunt cei de import, preţurile sunt totuşi rezonabile, fiind cuprinse între 50 şi 80 de lei. Odată cu brazii, au apărut şi coroniţele de cetină. O coroniţă mică se vinde cu 5 lei, iar una mare costă 10 lei.

Regia Kronstadt vinde 1.000 de brazi

Începând de azi, brazii vor putea fi cumpăraţi şi din Piaţa Sfatului, de la o căsuţă special amenajată de către Regia Publică a Pădurilor Kronstadt. Conducerea Regiei spune că brazii au fost tăiaţi din zonele de pădure traversate de reţele de înaltă tensiune. Pomii vor ajunge în pieţe cu preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, în funcţie de înălţime. „Au fost tăiaţi 700 de brazi, din care 100 au fost donaţi la şcoli, grădiniţe şi creşe. La brazii tăiaţi de noi se adaugă şi cei proveniţi din confiscări, în jur de 500, astfel că, în total, vom scoate la vânzare 1.100 de brazi. Preţurile sunt la fel ca anul trecut fiindcă noi nu vrem să ne îmbogăţim. Este pădurea municipiului Braşov şi important este ca oamenii să aibă cu ce să petreacă", a spus directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Un brăduţ cu o înălţime cuprinsă între 0,7 şi 1,5 metri poate fi cumpărat cu 10 lei, unul cu o înălţime cuprinsă între 1,2 şi 2,5 metri va costa 20 de lei, iar un brad înalt de 2,5 metri va putea fi cumpărat cu 30 de lei.

Brazii în ghiveci, o alternativă

Direcţia Locală a Pădurilor Kronstadt scoate la vânzare şi brazi în ghiveci, care vor costa 70 de lei, dar numărul lor va fi mai mic decât anul trecut. „Vom aduce şi coroniţe de brad, care se vor vinde cu patru lei bucata şi vom vinde şi crengi de brad, zece bucăţi la un leu. Anul acesta vom oferi gratuit şi vâsc, ce provine din confiscări", a mai spus Dan Olteanu.

Brazi naturali vom putea găsi şi la hipermarketuri, la un preţ de circa 90 de lei, în funcţie de înălţime. Brazii în ghiveci costă între 50 şi 70 de lei, însă acesta trebuie îngrijit cu mare atenţie, ca să nu se usuce.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite