Braşov: EXCLUSIV/ Un deţinut povesteşte la telefon: Au venit peste noi şi ne-au ciomăgit (AUDIO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii spun că au fost agresaţi de gardieni, după ce au intrat în greva foamei. Criza de la Codlea s-a instaurat sâmbătă, când deţinuţii au refuzat masa de dimineaţă, nemulţumiţi de noile reguli impuse de noul director.


CITEŞTE ŞI:
 


Conducerea Penitenciarului Codlea a dispus efectuarea unei razii, sâmbătă seară. Au fost confiscate 15 telefoane mobile şi a fost „liniştit“ protestul arestaţilor.
Cu toate acestea, reporterii „Adevărul de Seară“ au reuşit ieri să contactateze pe mobil doi deţinuţi, care au reuşit să-şi ascundă bine.
„Au venit peste noi şi ne-au călcat pe cap. Ne-au lovit la coaste şi la ficat, dar nu se vede nimic, pentru că au ştiut unde să dea. Bănuim că directorul a comandat totul. Dacă ne puteţi ajuta să spuneţi că, în ciuda faptului că am făcut lucruri rele şi de asta am ajuns aici, suntem şi noi oameni, nu suntem animale“, a spus Lucian, deţinutul care ne-a contactat.

Nu au fost bătuţi, ci imobilizaţi

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea spune că tot acest protest a fost o încercare de-a deţinuţilor de a atrage atenţia asupra lor. „Ei se plâng de multe, dacă vă luaţi după ce spun ei veţi obţine o mare tragedie. Dacă sunt nemulţumiţi au posibilitatea să facă plângere la judecătorul delegat. Nu au fost bătuţi, ci imobilizaţi. Am făcut un exerciţiu tactico-aplicativ (tocmai în acest moment, sic! – n.r.), pentru a vedea dacă putem înăbuşi evenimentele negative din partea lor. Deţinuţii au mâncat astăzi. I-am făcut să înţeleagă că protestul prin greva foamei este ilegal“, a spus Dan Rusu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Filmul evenimentelor

Reporterii „Adevărul de Seară“ au fost contactaţi telefonic, sâmbătă dimineaţa, de o persoană, care a anunţat că deţinuţii fac greva foamei. La acea vreme, Dan Rusu susţinea că nu cunoaşte nimic de situaţia explozivă din penitenciar.
După 5 ore, s-a confirmat oficial faptul că 120 de deţinuţi au refuzat să mănânce. Deţinuţii ne-au declarat ieri că nu renunţă la greva foamei până când se va reveni la regulamentul existent înaintea schimbării din funcţie a fostului director şi că la protest ar lua parte 500 de deţinuţi, nu 120...

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/convorbire telefonica detinut codlea 1_.mp3 width=370 height=20 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite