Artista Luminiţa Gliga a expus la Castelul Estense din oraşul Ferrara, Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanca a participat cu patru lucrări din creaţia sa la expoziţia internaţională „Here Now" de la Ferrara, considerată a fi cel mai important eveniment cultural al Italiei.

Expoziţia a fost organizată de Vivid Arts Network din New York şi şi a cuprins lucrări semnate de 46 de artişti din 26 de ţări. Având un puternic caracter socio-uman, desfăşurată în colaborare cu ECPAT Italia, expoziţia susţine programul acesteia de luptă împotriva traficului de copii pentru scopuri sexuale, a prostituţiei şi pornografiei.

image

Deschiderea expoziţiei a fost făcută de către curteni, îmbrăcaţi în haine medievale, cu surle şi trâmbiţe, în prezenţa unui numeros public, oficialităţi locale, reprezentanţi mass-media şi artişti expozanţi. După acest moment, participanţii au intrat în sălile-muzeu ale castelului pentru continuarea vernisajului, lansarea catalogului, urmat de un protocol select.

Castelul Estense, unde a avut loc evenimentul, este un simbol al oraşului Ferrara, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente de pe teritoriul Italiei. El este reprezentativ pentru istoria medievală, dar şi pentru perioada renascentistă şi face parte din patrimoniul UNESCO.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite