Braşov: Armata ţine la secret moartea unui om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Armata ţine la secret moartea unui om
Braşov: Armata ţine la secret moartea unui om

Militarii nu vor să comenteze urmările tragediei de pe DN1A de acum o lună. Şi ancheta procurorilor militari pare că bate pasul pe loc. La 30 de zile de la producerea tragediei, anchetatorii nu pot spune nici acum când vor finaliza dosarul.

Practic, viaţa unui om a fost curmată din prostie, după ce militarii incercau să scoata dintr-o râpă o maşină a MApN, căzută înainte cu o zi. Despre cele două accidente CITIŢI AICI


Dacă s-a finalizat această anchetă şi ce a rezultat în urma ei, nimeni nu ştie. De ce? „Ancheta internă e anchetă internă. Doar nu o să vă spun dumneavoastră cum s-a finalizat. Momentan nu vă putem da alte amănunte. Cei care instrumentează acest dosar sunt procurorii militari”, s-a mulţumit să spună lct.col. Nicolae Uszkay, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Vânătorii de Munte Braşov. Şi Parchetul Militar a fost rezervat în declaraţii, relatând doar că aceasta încă nu s-a finalizat, că se fac investigaţii şi este greu de spus când se va termina dosarul.

Armată cu cai de lemn

Şoferul camionului militar care a omorât un om a susţinut, la vremea respectivă, a a avut frâna de mână a mastodontului trasă şi tocmai de aceea este inexplicabil cum acesta a luat-o la vale. O explicaţie pertinentă ar fi că maşinile folosite de armată au un grad ridicat de uzură. Acesta este şi motivul pentru care angajaţi ai Brigăzii 2 Vânătorii de Munte refuză, pur şi simplu, să mai conducă maşinile, de teamă ca, din cauza uzurii, să nu păţească ce a păţit colegul lor, Alexandru Ivan. Întrebat de această situaţie, lct.col. Nicolae Uszkay a fost mai degrabă interesat de la care angajat a parvenit această informaţie, însă a recunoscut că “toate maşinile armatei sunt învechite”.

Cercetat pentru ucidere din culpă


Militarul Alexandru Ivan este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Doar expertizele tehnice pot dovedi dacă mastodontul a avut sau nu frâna de mână trasă. Cert este că autocamionul a plecat la vale, a parcurs circa 100 de metri şi s-a oprit într-o râpă, după ce a acroşat un autoturism, provocând moartea unei persoane.
Bărbatul care a murit se numea Ion Munteanu, avea 59 de ani şi era din Brăila. Acesta mergea spre casă. împreună cu soţia lui. Îngrozit că mastodontul vine peste el, şoferul a apucat să coboare şi a alergat spre portiera din dreapta ca să îşi scoată soţia din maşină. Nu a mai apucat. Camionul a venit peste el şi l-a omorât pe loc. Soţia lui a fost şi ea rănită, fiind dusă la Spitalul Judeţean Braşov în stare de şoc, după ce şi-a văzut soţul strivit de camion.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite