Arhiducele Dominic Habsburg le-a relatat irlandezilor din North Salem povestea Castelului Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Habsburg i-a încântat pe irlandezi cu povestea Castelului Bran Foto. Adevărul
Dominic Habsburg i-a încântat pe irlandezi cu povestea Castelului Bran Foto. Adevărul

Arhiducele i-a captivat pe toţi irlandezii din North Salem, care s-au adunat la biblioteca oraşului în ziua Sf Patrick. Dominic Habsburg a povestit cum a crescut el, copil fiind, în Castelul lui Dracula şi cum familia lui a reintrat în posesia acestuia în 2009, la câteva decenii după ce regimul comunist i l-a confiscat, relatează site-ul LoHud.com.

Dominic Habsburg le-a povestit iralandezilor cum şi-a petrecut anii de şcoală elementară în unul din cele mai faimoase castele din Europa, cu mama sa, Principesa Ileana a României. Arhiducele a relatat că atunci când era copil nu a ştiut niciodată de legenda lui Dracula şi nici de asocierea cu acesta a casei în care locuia. De fapt, a precizat el, castelul personalităţii istorice pe care se bazează mitul lui Dracula - Vlat Ţepeş - se află la câţiva zeci de kilometri de Castelul Bran şi acum nu mai este decât o grămadă de ruine, notează Agerpres.

Habsburg şi familia sa au fost expulzaţi din castelul lor în 1948 de către comunişti şi abia în 2009 castelul a fost retrocedat lui Dominic şi surorilor sale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite