Petrecere de 1 iunie cu iz princiar la Castelul Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiducele Dominic de Habsburg şi surorile sale, Maria Magdalena şi Elisabeth, au fost gazda copiiilor care au vizitat, azi, Castelul Bran. Cu această ocazie, cei trei şi-au amintit clipe de neuitat din copilăria lor, petrecută la castel.

Zeci de copii au vizitat, astăzi, Castelul Bran. Cum intrarea a fost liberă, cei mici s-au înghesuit să vadă toate încăperile castelului şi să-i afle istoria.
Ziua de 1 iunie a fost un prilej pentru moştenitorii Principesei Ileana să-şi amintească de anii copilăriei, petrecuţi chiar în Castelul Bran.


 „Suntem aici să îi sărbătorim pe copiii, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Mi-aduc aminte, când eram copii, că aveam un gong în curte şi când era ora mesei suna gongul, în fiecare zi, la ora 12.00. Se auzea până în sat şi toţi localnicii îşi fixaseră ora mesei după a noastră. Când mama avea musafiri, gongul suna de mai multe ori, la ore diferite şi localnicii erau derutaţi fiindcă nu mai ştiau când era ora mesei", îşi aminteşte Dominic de Habsburg. Acesta a dispărut în 1947, dar acum a fost înlocuit cu unul nou.

Azi, gongul a sunat din nou, dar nu pentru a anunţa ora mesei ci pentru a-i distra pe copii. „Este foarte frumos. Mi-a plăcut şi castelul foarte mult şi mă bucur că am venit în această excursie cu colegii mei de şcoală", a spus Claudia Glodeanu, de 11 ani, din Covasna.

image
image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite