Braşov: Aproape 900 de bărbaţi, în concediu post-natal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Aproape 900 de bărbaţi, în concediu post-natal
Braşov: Aproape 900 de bărbaţi, în concediu post-natal

Statisticile la nivel de judeţ arată clar că tendinţa este una de creştere. Tot mai mulţi braşoveni, reprezentanţi ai sexului masculin, nu se ruşinează şi îşi iau concediu pentru creşterea copilului. Cererile au început să „curgă“ mai ales după schimbarea legislaţiei.

Mentalitatea conform căreia femeia trebuie să stea acasă după naşterea copilului s-a învechit. O demonstrează numărul mare de bărbaţi care aleg să beneficieze de concediu de creştere a copilului, în timp ce mamele merg la serviciu, arătând astfel că aceştia se descurcă la fel de bine la pregătitul biberonului, schimbatul scutecelor sau la îmbăiatul bebeluşilor.

Bărbaţii cu venituri mari sau cei ale căror salarii sunt mai mari decât ale consoartelor lor sunt tentanţi din ce în ce mai des să ia locul acestora la creşterea bebeluşului, în primii doi ani de la naşterea sa. În evidenţele municipalităţii braşovene se înregistrează astfel din ce în ce mai multe de asemenea cazuri. Astfel, din 2.460 de persoane care beneficiază de indemnizaţie de creştere a copilului, pe noua formulă, numai puţin de 874 sunt bărbaţi, cifre ce rezultă din evidenţele Agenţiei de Prestaţii Sociale.


Care sunt condiţiile pentru a putea intra în post natal şi motivele pentru care numărul bărbaţilor care aleg să stea acasă, cu micuţii, le aflaţi din „Adevărul de Seară” de astăzi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite