Animalele de companie vor fi microcipate, iar cele care nu sunt de rasă vor fi sterilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a aprobat, azi, în şedinţă ordinară, modificarea şi completarea H.C.L. nr. 66/1999, republicată, prin care s-a aprobat Regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în Braşov.

Potrivit noului regulament, animalele de companie vor fi microcipate în termen de 48 ore de la dobândirea lor şi tot în 48 de ore ele trebuie să fie declarate la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor, pentru ca datele proprietarului şi ale animalului să fie introduse într-o bază de date.

Patrupedele care nu sunt de rasă şi au stăpân vor fi sterilizate obligatoriu şi se va face menţiunea acestei operaţiuni în carnetul de sănătate al animalului.

De asemenea, cetăţenii care locuiesc în blocuri cu apartamente pot creşte şi întreţine câini şi pisici numai cu acordul scris al tuturor celorlalţi locatari sau proprietari de pe scara blocului, semnat şi ştampilat de preşedintele asociaţiei de proprietari sau locatari. În momentul cererii acordului scris, deţinătorul este obligat să prezinte colocatarilor carnetul de sănătate al animalului.

Pe terenurile şi în curţile aflate în folosinţă comună sau coproprietate, deţinerea câinilor şi pisicilor se face cu acordul scris al celorlalţi colocatari sau coproprietari

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite