Andreea Pricopi, viitoarea stea a handbalului braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra handbalista de la CSS Dinamo Braşov este selecţionată constant la lotul naţional de junioare şi a fost aleasă de Mariana Târcă să facă parte din lotul pentru noul sezon al echipei Rulmentul.

Îndrumată de mama ei, care a practicat handbalul de performanţă, Andreea a decis să-şi facă o carieră în sportul pe semicerc în 2004, în clasa a treia. Băieţoasă din fire şi plină de energie, tânăra sportivă a hotărât să meargă la handbal la CSS Dinamo Braşov, acolo unde a fost antrenată până în prezent doar de profesorul Lechner Ferencz.

„La început nu mi-a plăcut prea tare acest sport, întrucât mă antrenam cu fete care erau cu şapte ani mai în vârstă şi mi se părea foarte greu. Aveam antrenamente de la 7.00 dimineaţa şi mă gândeam că acest sport nu este pentru mine. Însă, părinţii m-au susţinut permanent şi m-au determinat să nu mă las bătută atât de uşor", a precizat Andreea.

Cel mai bun inter dreapta

Adolescenta a început să îndrăgească acest sport, iar profesorul Lechner a organizat, câteva luni mai târziu, o selecţie special pentru a o integra pe Andreea într-o echipă. După un an în care a făcut doar antrenamente, fără să evolueze în campionat, sportiva braşoveancă a debutat în forţă în meciurile oficiale. În primul sezon competiţional, echipa de junioare III a celor de la CSS Dinamo s-a calificat în finala campionatului, acolo unde a terminat pe locul şapte.

Sezonul 2007/2008 a fost primul pentru Andreea în calitate de căpitan de echipă, iar la finalul acelui campionat Dinamo Braşov a terminat pe locul III pe ţară, la junioare. La finalul  stagiunii 2008/2009, Andreea Pricopi a câştigat primul titlu de golgeter al campionatului, fiind desemnată cel mai bun inter dreapta al sezonului.

Primul turneu în străinătate a avut loc în 2007, în Ungaria, la Tata. În 2008 şi 2009, la turneul de la Veszprem, tânăra sportivă a fost declarată cea mai bună jucătoare a competiţiei. Anul acesta, CSS Dinamo Braşov a devenit vicecampioana ţării la junioare I, iar Andreea a fost aleasă cel mai bun centru al României.

Jucătoare de bază la Naţională

Debutul la naţionala României s-a produs în 2009, atunci când braşoveanca a participat, alături de alte 59 de fete, la o selecţie organizată la Râmnicu Vâlcea. Andreea a participat la cinci turnee de pregătire cu lotul naţional, România obţinând, anul acesta, cu ea pe teren, trei victorii împotriva Franţei. Deşi a fost chemată la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Andreea a refuzat propunerea, întrucât nu şi-a dorit să plece din Braşov.

Sâmbăta trecută, Andreea a fost inclusă pentru prima dată în lotul Rulmentului, pentru partida din campionat, cu Tomis Constanţa. „Pentru mine este o mare onoare să fiu antrenată de doamna Mariana Târcă şi mă bucur mult că mi s-a oferit această oportunitate. Fetele m-au primit extraordinar şi suntem ca o mare familie la Rulmentul. O să fac tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi pe cei care au avut încredere în mine şi o să dau totul pe teren pentru ca echipa mea să câştige cât mai multe meciuri", a declarat Andreea Pricopi.   

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

În primul rând vreau să-mi fac treaba cât mai bine la naţională, la Rulmentul şi la Dinamo Braşov. Îmi doresc să obţin rezultate cât mai bune. La Rulmentul avem o echipă foarte bună şi sunt sigură că vom fi surpriza plăcută a acestui campionat. Pe viitor, vreau să ajung la o echipă mare din străinătate.

Care este echipa ta favorită şi ce jucătoare îţi plac?

Viborg, din Danemarca, este o forţă a handbalului mondial şi are jucătoare foarte valoroase. Îmi place foarte mult stilul de joc al Cristinei Neagu, dar, totodată, printre jucătoarele mele favorite se numără şi Bojana Popovic sau Yeliz Ozel, care a fost transferată de Oltchim.

Ce-i place

„În puţinul timp liber pe care îl am la dispoziţie ies în oraş cu prietenele, mergem la un film sau la un suc. Îmi place foarte mult ciocolata şi nu pot să trăiesc fără ea. Ador filmele de comedie şi desenele animate. Îmi plac foarte mult adidaşii. Am o întreagă colecţie acasă", a povestit Andreea.

Ce nu-i place

„Nu-mi place minciuna şi nu-mi place să fiu trădată. Urăsc persoanele false, care te vorbesc pe la spate. De asemenea, detest să fac curat. Nu-mi place absolut deloc să mănânc legume la cuptor", a declarat sportiva.

PROFIL

Născută. 20 februarie 1994, Braşov.

Studii. Clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu", Braşov.

Familie. Părinţi, are o soră mai mare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite