Andrea Virginas a adus Kangoo Jumps în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea este singurul trainer de kangoo din Braşov
Andrea este singurul trainer de kangoo din Braşov

S-a îndrăgostit de aerobic la vârsta de 13 ani, când a descoperit că acest sport o defineşte. Este singurul trainer internaţional de Kangoo Jumps de la poalele Tâmpei.

CITEŞTE ŞI: Sărituri pe „arcuri", pentru un corp superb

Andrea a auzit prima dată de Kangoo Jumps pe vremea când era într-o vizită la Budapesta. I s-a părut de-a dreptul ciudat să sari pe nişte arcuri.

„Mergeam la cursurile de aerobic ale celei care a introdus Kangoo Jumps în România, Kinga Sebestyen, încă de la vârsta de 13 ani. M-a sfătuit să încerc ghetele Kangoo la Budapesta, dar când le-am văzut am zis că e e o prostie. Acum, n-aş mai da pentru nimic Kangoo-ul", spune Andrea.

Tânăra s-a apucat de acest sport în anii de facultate, când făcea naveta între Cluj şi Miercurea Ciuc, doar pentru a participa la orele care o pasionau atât de mult. În 2008, s-a pus serios pe treabă şi a făcut cursul internaţional de Kangoo. La începutul anului 2009 a început să predea.

„Kinga a plecat în Spania şi m-a lăsat să predau în locul ei. Aveam câte 40-50 de cliente. De atunci, merg cu Kinga la toate cursurile şi mă ocup şi de partea teoretică. De fapt, lui Kinga îi datorez tot ceea ce fac acum", spune Andrea. De anul trecut, tânăra predă Kangoo Jumps în Braşov.

A vrut să devină stewardesă

Viaţa a adus-o pe Andrea într-un oraş necunoscut, unde şi-a creat o nouă viaţă. La Braşov, tânăra predă Kangoo într-o sală din cartierul Răcădău. Drumul până aici a fost presărat cu mai multe experienţe.

După ce a terminat Facultatea de Litere, s-a înscris la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, unde a făcut Şcoala de Însoţitori de Bord.

Vroiam să mă fac stewardesă. La scurt timp după ce am terminat m-au angajat la Bahrein, la Gulf Air, într-o ţară din Orientul Mijlociu, dar a venit criza financiară şi a trebuit să mai aştept. Între timp, Kinga mi-a propus să predau Kangoo. Acum, nu aş mai renunţa şi mi-ar plăcea să plec în altă ţară să predau", spune tânăra.

Andrea a intrat în contact cu antrenori celebrii de Kangoo, din toată lumea. A făcut schimburi de experienţă cu traineri din Ungaria, Spania, Anglia, USA şi Brazilia şi spune despre ei că s-au îndrăgostit de ţara noastră.

Andrea în exercitiul functiunii

„Eu sunt dependentă de mişcare. Fac sport intens, de şase ani, când am avut nişte dereglări hormonale. Kangoo îmi place pentru că nu mai am dureri de genunchi. Pot să sar ore întregi, fără să obosesc. În plus, spiritul de echipa îmi place la Kangoo",  mărturiseşte tânăra.

Cât priveşte felul în carea a fost primit acest sport în Braşov, Andrea spune că oamenii au fost sceptici, ca şi ea, la început. Cu timpul însă tot mai mulţi oameni au început să vină la sală şi s-au îndrăgostit de acest sport.

Întrebări şi răspunsuri:

Kangoo Jumps poate fi practicat si de bătrâni?

Este recomandat până la vârsta de 90 de ani, conform unui studiu efectuat de specialişti. Vor fi nişte programe de reabilitare special create pentru cei care au probleme grave cu articulaţiile sau coloana. Pe viitor, vom lucra cu medici, în centre de recuperare.

Ce îţi doreşti, pe viitor?

Îmi doresc să lucrez cu copii şi să putem practica toate programele Kangoo în Brasov. Vreau să am o echipă de instructori, iar acest sport să fie practicat la toate sălile din Braşov. Îmi doresc foarte mult să fac un copil anul viitor.

Ce-i place:

„Mi-ar plăcea ca fiecare om îşi poate facă viaţa dupa cum vrea. Oamenii care nu au succes gândesc prea negativ, nu au caracter tare sau nu ştiu ce vor. Eu tot timpul gândesc pozitiv şi nu mă mai stresez pentru nişte lucruri fără sens, pentru că ştiu că totul se rezolvă", spune Andrea.

Ce nu-i place:

„Nu îmi place că oamenii sunt uneori preocupaţi mai mult de problemele celorlalţi decât să îşi vadă de treabă. E mai uşor să fii invidios pe succesul celuilalt decât să faci tu ceva folositor pentru tine. Am putea face mii de lucruri bune împreună, dar noi preferăm să distrugem munca celuilalt", a mai spus sportiva.

Profil:

Data şi locul naşterii:  17 februarie 1986, Borsec, jud. Harghita

Studii: Facultatea de Litere, Cluj-Napoca

Familie: necăsătorită

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite