Anchetă la azilele de bătrâni din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azilul de stat de la Timişil de Sus şi alte patru azile private au ajuns în atenţia Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov (CJPC).

CITEŞTE ŞI: Legea retrocedării ţine zeci de bolnavi în condiţii improprii

Primul control a fost la Timişul de Sus. „Săptămâna trecută a fost cazată acolo o persoană , care a plătit, dar nu i s-a dat chitanţă. Ne-a dus la faţa locului şi ce am găsit acolo este greu de descris în cuvinte. Nici în puşcărie nu există asemenea condiţii. Am găsit o mizerie de nedescris, iar în curte există un rezervor de motorină , care ar putea fi un adevărat pericol. Referitor la acea chitanţa, mi s-a spus că ea se dă în nume colectiv, ori aşa ceva nu există", a spus şeful CJPC, Ionuţ Spătaru.

La patru azile de bătrâni private din Braşov situaţia este şi mai gravă. Comisarii CJPC au descoperit că reprezentanţii azilului îi forţau pe bătrâni să semneze contracte de prestări servicii şi un act prin care aceştia erau împuterniciţi de vârstinci să le gestioneze averea.

Bătrânilor li se ridica şi pensia, fără ştirea lor, iar după ce erau achitate toate obligaţiile financiare către azil, nevoiaşilor li se mai dădea doar 40 de lei, lunar, de cheltuială. În urma intervenţiei comisarilor CJPC, clauzele abuzive din contractele au fost înlăturate.

Declaraţie: La finalul anchetei de la Timişul de Sus vom dispune măsurile ce se impun. Probabil le vom suspenda activitate, Ionuţ Spătaru, şef CJPC

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite