Anchetă în desfăşurare în cazul elicopterului prăbuşit. Toate unităţile militare româneşti comemorează victimele accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie mixtă română-israeliană cercetează în continuare perimetrul în care s-a produs accidentul aviatic de la Colţii Ţapului. În acelaşi timp, MAPN-ul a organizat ceremonii militare şi religioase în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, de comemorare a militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din judeţul Braşov.

UPDATE Epava elicopterului implicat în accidentul din Munţii Bucegi, tăiată şi transportată pe bucăţi FOTOGALERIE

Cercetările de la locul prăbuşirii elicopterului militar au fost reluate astăzi, la primele ore ale dimineţii. O întreagă armată de specialişti se află în perimetrul producerii accidentului aviatic şi prelevează probe de la faţa locului. 12 salvamontişti din Bran sunt în continuare mobilizaţi în zonă pentru a oferi sprijin anchetatorilor.

Citeşte şi:
Nu există supravieţuitori din elicopterul prăbuşit

UPDATE Salvatorii au ajuns la elicopterul prăbuşit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Un elicopter al armatei israeliene a căzut lângă Braşov

„Salvamontiştii se află în stand-by pentru a răspunde eventualelor solicitări ale comisiei de anchetă. Aceştia ar putea fi mobilizaţi pentru a ajuta la ridicarea probelor de la locul accidentului. După cum se ştie, zona este una extrem de greu accesibilă, aşa că este nevoie de oameni bine antrenaţi şi echipaţi", a declarat Mircea Opriş, şeful Salvamontului Braşov.

În timp ce comisia anchetează modul în care s-a produs accidentul aviatic, Ministrul Apărării, Gabriel Oprea a ordonat organizarea de ceremonii militare şi religioase în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, dar şi la sediul MAPN.

„După intonarea imnurilor naţionale ale României şi statului Israel, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor şapte militari care şi-au pierdut viaţa, în tragedia aviatică din judeţul Braşov, în timpul unei misiuni de instruire în comun şi s-au oficiat servicii religioase creştin ortodox, catolic şi liturgic iudaic", se arată într-un comunicat al MAPN Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite