Braşov: Soarta interlopului Anatolie Ciumac se va decide de-abia săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Soarta interlopului Anatolie Ciumac se va decide de-abia săptămâna viitoare
Braşov: Soarta interlopului Anatolie Ciumac se va decide de-abia săptămâna viitoare

Curtea de Apel Braşov va decide în 29 octombrie dacă admite sau respinge recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului, care i-a admis lui Tolea cererea de contopire a pedepselor.

Recursul care s-a judecat ieri, la Curtea de Apel Braşov, a declanşat o adevărată răsturnare de situaţie după ce procurorii au susţinut că sentinţa dată de Tribunal este lovită de nulitate absolută. Ei au invocat o excepţie de necompetenţă materială şi au cerut trimiterea dosarului spre soluţionare la Judecătorie, singura competentă să analizeze cauza. În cazul în care judecătorii nu admit excepţia invocată, procurorii au cerut casarea sentinţei şi trimiterea cauzei la instanţa de fond pentru rejudecare.

Identitatea lui Tolea, pusă la îndoială

Procurorii au avut un dubiu şi în ceea ce priveşte identitatea folosită de Anatolie Ciumac în Spania. Magistraţii au susţinut la recurs că nu s-a demonstrat printr-o procedură oficială că basarabeanul este una şi aceeaşi persoană cu Alexander Ratco şi Anatolie Clamac.
Avocatul Claudiu Prunaru, apărătorul lui Tolea, a subliniat că acestuia i-a fost recunoscută oficial identitatea şi nu există niciun dubiu în această privinţă. „Tribunalul Braşov a analizat în mod corect cererea de contopire a pedepselor. Instanţa din Madrid a stabilit clar că Alexander Ratco este una şi aceeaşi persoană cu Anatolie Ciumac, dar trebuie să fim mai deschişi în ceea ce priveşte recunoaşterea unui act judiciar străin“, a precizat Claudiu Prunaru.

Dezamăgit de procurori

După ce Claudiu Prunaru şi procurorul de caz s-au duelat în argumente pro şi contra punerii lui Tolea în libertate, instanţa i-a dat cuvântul şi inculpatului. Basarabeanu nu a putut decât să-şi exprime dezamăgirea. „Chiar nu înţeleg de ce există atâta oponenţă din partea Parchetului. Regret faptele pe care le-am făcut în tinereţe şi mi-am schimbat radical viaţa. Am făcut, până acum, 4 ani şi 3 luni de închisoare, la zi“, a spus Tolea.

Prietenii îl aşteaptă la poarta închisorii

Dacă judecătorii resping recursul procurorilor, Tolea va fi pus de îndată în libertate. „Toţi prietenii îl vor aştepta la ieşirea din închisoare. Are mulţi amici care ţin la el“, a declarat Stelian Ciubotaru, unul dintre prietenii lui Tolea.
Dacă instanţa va admite recursul, Tolea va trebui să execute pedeapsa de 4 ani la care a fost condamnat, în februarie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru tentativă de omor în dosarul „Scotch Club“. Pentru a se elibera condiţionat, el trebuie să execute două treimi din pedeapsă, adică 15 luni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite