Braşov: Amenzi de 85.000 de lei pentru băuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Amenzi de 85.000 de lei pentru băuturi
Braşov: Amenzi de 85.000 de lei pentru băuturi

Preţuri neafişate, băuturi răcoritoare expirate, apă minerală prost etichetată sunt doar câteva dintre motivele pentru care agenţii economici braşoveni au primit amenzi de la protecţia consumatorului.

În urma controlului efectuat de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Braşov au fost aplicate 27 amenzi în valoare de 85 000 lei şi s-au stabilit măsuri de oprire definitivă de la comercializare a produselor ce prezentau data de valabilitate expirată, în valoare de 125 lei şi oprirea temporară de la comercializare a produselor cu deficienţe de etichetare, în valoarede 94 380 lei.

Cosumatorii, în pericol

Agenţii economici controlaţi nu au respectat modul legal de etichetare, de prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale, a băuturilor răcoritoare şi nici a suscurilor şi nectarurilor din fructe. “În primul rând, în ceea ce priveşte sucurile şi nectarurile de fructe de exemplu, este foarte importantă verificarea termenului de garanţie. Le recomand consumatorilor să verifice neapărat acest aspect, consumul de produse expirate putând duce la îmbolnăviri grave, cum ar fi bolile diareice, enterocolitele sau toxiinfecţiile” a declarat Maris Dunca, director coordinator al CJPC Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite