Ambulanţierii de la Braşov iau startul în Raliul din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj de la Braşov va trece prin probe de foc, contracronometru, la Raliul Ambulanţelor care începe mâine la Ismir.

La Raliul Ambulanţelor paritcipă 28 de echipaje, din 10 ţări europene. România este reprezentată în această competiţie de un echipaj complet al Ambulanţei Braşov care a ajuns deja la Ismir. Antrenamentul echipajului format din dr. Emil Măţău, asistentul Marius Petrache şi ambulanţierii Florentin Onea şi Daniel Condrea a durat câteva luni bune. Braşovenii participă pentru prima dată la un astfel de concurs şi se vor întrece cu cei mai buni medici din Europa.

Raliul Ambulanţelor de la Ismir nu este o competiţie de viteză. Echipajele vor trebui să depăşească mai multe probe profesionale, toate contracronometru.

„Nu ştim exact ce ne aşteaptă. Ştim că vom participa la mai multe simulări de accidente grave şi că intervenţiile se vor produce în condiţii limită. Cei mai rapizi şi îndemânatici vor avea şansa să câştige aceste probe. Va fi o competiţie dură. Noi sperăm să facem o figură frumoasă şi să ne situăm pe o poziţie fruntaşă", a spus medicul Emil Măţău, unul dintre competitorii care reprezintă România.

Schimb de experienţă

În cadrul competiţiei, ambulanţierii vor participa şi la un simpozion de profil. Concurenţii braşoveni vor face astfel schimb de experienţă cu ambulanţierii din celelalte ţări europene, în ceea ce priveşte medicina de urgenţă.

Specialiştii vor avea posibilitatea să le împărtăşească colegilor situaţiile limită prin care au trecut de-a lungul anilor de muncă.   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite