Ambasadorul Africii de Sud, interesat de economia Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pieter A. Swanepoel a venit pentru prima dată în mod oficial la Braşov. Ambasadorul a discutat cu edilul-şef al Braşovului despre potenţialul de investiţii, dar şi despre fabrica de bere de la Braşov care activează în portofoliul unei compnii sud-afircane.

Ambasadorul a propus o eventuală colaborare cu Universitatea Transilvania în domeniile matematică, fizică, IT, precizând că nivelul învăţământului românesc, cel puţin în aceste domenii este foarte ridicat.

Pieter A. Swanepoel  a asigurat că firmele sud-africane specializate în marketing pot sprijini dezvoltarea companiilor româneşti pe pieţele externe, domnul ambasador declarând că firmele sud-africane sunt foarte bune în politicile de marketing, fiind specializate în penetrarea pieţelor externe, ştiind foarte bine a se plia pe aşteptările şi tradiţiile consumatorilor locali.

Un subiect aparte a  fost situaţia fabricii de bere de la Braşov, fabrică aflată în portofoliul unei companii sud-africane, care a închis de curând fabrica de bere de la Cluj-Napoca. Domnul ambasador a precizat că această decizie a fost cauzată de situaţia economică din ultimii ani, dar şi de scăderea consumului de bere, dar s-a arătat încrezător în capacitatea managerială a celor care conduc compania.

Ambasadorul a vorbit şi despre posibilităţile ca alţi investitori sud-africani să potă fi atraşi în zona Braşovului, acesta arătându-se încântat de potenţialul de dezvoltare al zonei Braşovului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite