Amânare de două săptămâni în dosarul accidentului provocat de Şerban Huidu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu nu a derapat Foto. Adevărul Braşov
Şerban Huidu nu a derapat Foto. Adevărul Braşov

Vineri, 6 aprilie, era termenul limită până la care avocaţii părţilor implicate în dosarul accidentului provocat de Şerban Huidu puteau depune obiecţiuni la expertiza sosită la dosar sau puteau solicita refacerea anumitor chestiuni contestate.

Avocatul lui Şerban Huidu a cerut şi a primit însă de la procurori o amânare de două săptămâni a acestui termen, motivând că a fost plecat din ţară şi nu a avut timp să studieze raportul de expertiză, care cuprinde 60 de pagini. Pe de altă parte, avocaţii familiilor celor trei victime decedate au studiat raportul şi nu vor formula contestaţie.

Rezultatele expertizei tehnice efectuată în dosarul accidentului provocat de Şerban Huidu la Timişul de Sus  arată că acesta nu a derapat atunci când a intrat pe contrasens şi s-a izbit autoturismul Dacia Logan.

„Una dintre concluziile expertizei este aceea că nu a pătruns pe contrasens datorită derapajului. Totodată, s-a stabilit că Şerban Huidu este cel care a generat starea de pericol pentru că a intrat pe contrasens în totalitate, pe sensul de mers al autoturismului Dacia Logan care circula din direcţia Braşov-Predeal", a spus Ioan Bucur Borcoman, avocatul familiei Balog. Motivele pentru care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens sunt ştiute doar de el. În dosar există mai multe supoziţii: fie viteza a fost prea mare având în vedere că şoseaua era umedă, fie Şerban Huidu a tăiat curba intenţionat pentru a nu încetini, fie a întors capul la copiii săi care cântau pe bancheta din spate. Procurorii merg pe varianta neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

În momentul impactului, Şerban Huidu avea o viteză de 87 de km/h, iar Dacia Logan mai puţin de 40 km/h. Expertiza nu a putut stabili viteza avută de cele două maşini înainte de impact.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite