Un nou val de disponibilizări în învăţământul braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

428 de persoane angajate în sistemul de învăţământ rămân, de la 1 septembrie, fără locuri de muncă. Din cei aproximativ 8.600 de angajaţi ai unităţilor şcolare din municipiul Braşov, 428 de inspectori, profesori suplinitori sau personal auxiliar nu se vor mai regăsi în unităţi în anul şcolar 2010-2011.

Dintre persoanele care rămân fără locuri de muncă, 420 sunt profesori suplinitori, ale căror contracte se încheie la data de 31 august, dar şi personal auxiliar: laboranţi, tehnicieni sau femei de serviciu, care au primit avize de înştiinţare că nu vor mai lucra în anul şcolar 2010-2011.

De asemenea, de la 1 septembrie, alte opt persoane aflate în aparatul Inspectoratului Şcolar Braşov vor rămâne fără locuri de muncă. Printre aceştia se numără cinci inspectori şcolari şi trei angajaţi ai departamentului Didactică auxiliară şi nedidactică.

„Reducerea de personal se datorează scăderii populaţiei şcolare şi a comasării şcolilor. În doi ani, aproape 2.000 de cadre didactice suplinitoare şi personal auxiliar nu se vor mai găsi ca angajaţi în sistemul de educaţie", a declarat Dorel Agache, inspector general al IŞJ Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite