Braşov: Alimente pentru persoanele nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Alimente pentru persoanele nevoiaşe
Braşov: Alimente pentru persoanele nevoiaşe

Crucea Roşie lansează un apel către braşoveni să doneze alimente pentru persoanele cu posibilităţi materiale precare.

Prin „Banca de alimente“, cei de la Crucea Roşie îşi propun să strângă cât mai multe produse neperisabile, în special zahăr, făină, ulei, conserve pentru a fi donate oamenilor săraci. Programul va debuta mâine în 13 judeţe ale ţării. „Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare, derulate cu succes în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada. Misiunea noastră, prin acest proiect, este de a asigura asistenţă bătrânilor, familiilor cu venituri reduse, familiilor monoparentale, persoanelor fără adăpost sau cu dizabilităţi, oferindu-le lunar hrană”, a precizat Mihaela Geoană, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Magazine partenere

Ea a adăugat că Societatea de Cruce Roşie va derula o amplă campanie de informare a populaţiei, de atragere a donatorilor şi a voluntarilor care vor trebui să preia, să sorteze şi să transporte donaţiile acestui proiect, în care un rol foarte important îl vor avea firmele Carrefour şi Mega Image, care au pus la dispoziţie toate magazinele lor pentru a sprijini acţiunea Crucii Roşii. Mai precis, în toate magazinele care aparţin celor două firme urmează a fi semnalizate zonele unde se comercializează alimente ce pot fi donate, dar şi containerele în care pot fi depuse alimentele şi casetele în care persoanele ce vor să participe la program pot dona direct bani.

Gală şi donaţii

Totodată, în această seară va avea loc Gala Crucii Roşii eveniment care îşi propune strângerea de fonduri pentru derularea proiectului „Banca de alimente”. Prezentatoarea Galei va fi Iuliana Tudor.
La spectacol vor fi prezente mari nume ale muzicii, teatrului, sportului şi va fi organizată şi o licitaţie cu obiecte ale acestora. „Contăm şi pe oamenii care vor dori să cumpere la această licitaţie fularul lui Florin Piersic sau o rochie de scenă a Margaretei Pâslaru”, a spus Iuliana Tudor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite