Alexandru Chitic face adevărate opere de artă din fructe şi legume (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Chitic, originar din Chişinău, a obţinut Cupa Moldovei pentru fructele şi legumele pe care le-a sculptat timp de cinci zile.

La numai 21 de ani, Alexandru a reuşit să-şi întreacă profesorul în arta carvingului, adică arta de a sculpta fructe şi legume. Deşi a început să sculpteze în fructe şi legume doar de doi ani, din simplă curiozitate, tânărul a dovedit că este talentat şi a fost apreciat de numeroşi maeştrii în domeniu.

VEZI AICI GALERIE FOTO

image
image

La început am făcut frunze din castraveţi, după care prietenii şi rudele mă rugau să le sculptez frctele şi legumele pentru ca mesele festive să fie decorate frumos", a spus Alexandru. Tânărul este student la Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi petrece câteva ore zilnic în bucătăria de la Aro Palace.

image
image

Profesoara lui, Cornelia Ghişoi, desemnată Lady Chef de România şi preşedinta juriului la Cupa Moldovei, a mărturisit că Alexandru a depăşit-o în ceea ce priveşte sculptura în fructe şi legume şi că îi prevede un viitor strălucit în domeniul gastronomiei şi al artei decorative.

image
image

La începutul acestei luni, Alexandru Chitic a obţinut Cupa Moldovei la Concursul de Gătit în Aer Liber, de la Iaşi. Detaliile şi structurile pe care le-a elaborat în legume şi fructe au impresionat cei mai renumiţi maeştrii bucătari din ţară. Cai,  dragoni, vulturi, vaze, balerine şi flori sunt câteva dintre formele sculptate de Alexandru.

image
image

Cinci zile am lucrat pentru piesele din concurs. Tema la care m-am gândit a fost iubirea. Am sculptat o domnişoară într-o rochie de gală, un cavaler în smoking şi alte motive pe lângă ei. Materia primă au fost 60 de kilograme de dovlea, 30 de kilograme de pepeni şi 5 kilograme de ridichi albe, 5 de sfeclă şi alte câteva kilograme de fructe şi legume", mai spune Alexandru.

image

Dorinţa tânărului este să obţină titlul de bucătarul lumii. „În domeniul gastronomiei nu ai limită. Mereu ai ceva de învăţat şi te poţi perfecţiona. Odată ce am intrat în acest domeniu, îmi doresc să fiu campion nu doar în gastronomie, că şi în patiserie şi cofetărie", a declarat Alexandru.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite