Alegerile locale se vor relua în localitatea Curcani și Moeciu - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale
Alegeri locale

Alegerile locale vor fi reluate în localitățile Curcani și Moeciu, după ce au fost descoeprite nereguli, au declarat surse citate de Antena 3. La Curcani au existat două contestații, una din partea PDL și una din partea PPDD, iar la Moeciu contestația a fost depusă de PNL.

Deputatul PNL Alina Goghiu, membru BEC, anunţă, pe contul de Twitter, că se refac alegerile la Moeciu şi că se reiau alegerile în localitatea Curcani

„Se refac alegerile la Moieciu (Moeciu, n.r.)" şi "Se reiau alegerile şi la Curcani, Călăraşi" sunt mesaje postate, miercuri după amiază, pe Twitter, de către Goghiu.

Alianţa Popular-Creştină a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Călăraşi.

Potrivit legii, dacă BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.

Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

Votarea la locale a fost întreruptă, duminică, timp de cinci ore, în comuna Curcani, judeţul Călăraşi.

Preşedintele PNL Organizaţia judeţeană Braşov, Aristotel Adrian Căncescu, a solicitat anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală nr. 37 Moeciu.

Câteva sute de localnici au protestat, duminică dimineaţă, în faţa secţiei de votare din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi, nemulţumiţi că nu pot vota, ei forţând intrarea în secţia de votare şi împingându-se cu jandarmii, întrucât procesul electoral fusese blocat după distrugerea a trei urne.

Probleme în comuna Curcani. S-a întrerupt votul, după ce un candidat la Primărie a dărâmat urnele din 3 secţii

Vom reveni cu amanunte

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite