Airsoft, sport de fiţe pentru teambuilding/ FOTOREPORTAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moruz Ludu Marius aka Crazy.Bullet.
Moruz Ludu Marius aka Crazy.Bullet.

Inspirat parcă din jocurile de shooter, airsoftul a fost declarat, de curând, sport şi în România. Competiţiile sunt organizate de cluburi, după un regulament internaţional. Jucătorii folosesc replici ale armelor reale, cu gaz sau cu propulsie electrică.

Mai citiţi şi:

Împuşcături şi explozii în fosta fabrică de cărămidă din Cristian

Lupte urbane, simulări militare şi desfăşurări de amploare în zona de atac. Jocul se desfăşoară pe echipe, în zone împădurite sau clădiri dezafectate. Chiar dacă nu este foarte cunoscut, jocul a atras deja mii de împătimiţi, din toată ţara şi a fost declarat sport, în 23 februarie, şi în România. Participanţii trebuie să aibă echipament de protecţie, aproape identic cu cel folosit de trupele militare şi „arme" diverse, replici fidele ale armelor reale.

brasov

 „Jocul în pădure permite varianta de joc denumită «simulare militară», adică o operaţiune de amploare. În pădure este o zonă mare de desfăşurare, unde este foarte important factorul camuflaj. Se pot amplasa tabere sau corturi pentru fiecare dintre echipele participante. Am organizat team-building-uri, iar cei care au participat la aşa ceva nu au mai vrut să audă de alte posibilităţi de distracţie. Este evident că acest sport prinde foarte bine şi ar putea deveni distracţia preferată a turiştilor", a declarat Gabriel Moldovan, reprezentantul Clubului Sportiv „Sektion 9".

image

Adrenalină, pe câmpul de luptă

„M-a atras din prima secunda de joc adrenalina, efortul, simularea razboiului, aproape ca în realitate. Sunt un tip pacifist, chiar declarat, dar acest gen de activitate m-a cucerit. Fac clar diferenta între real şi joc. Postul meu în echipă este de sniper", a spus Marius Moruz, unul dintre pasionaţii de airsoft.

image

Sportul „militar" nu este deloc un hobby ieftin. Replicile armelor funcţionează cu gaz, cu propulsie electrică sau pe bază de arc. Preţul lor variază între 450 şi 5700 de lei.

„Din septembrie 2009, până acum, eu mi-am cumpărat 10 arme. Investiţia nu este deloc mică, însă merită fiecare bănuţ. Cea mai ieftină replică pe care am cumpărat-o a costat 600 de lei, iar cea mai scumpă, 300 de euro. Joc în fiecare duminică, indiferent de vreme, în locaţiile care se pretează la aşa ceva", a declarat Ciprian Tacea, liderul airsoft-iştilor de la Braşov.

image

Pe lângă „arme", pasionaţii trebuie să se asigure că au echipament de protecţie şi muniţie, adică bile de plastic de 6 mm, de greutăţi diferite.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite