Aglomeraţia din Poiană reînvie proiectul telegondolei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poiana Braşov a fost invadată în ultimul weekend de turişti, iar mărturie stau şi încasările de la instalaţiile de transport pe cablu. Singura problemă este că închiderea traficul rutier spre Poiană devine un obicei în weekend, din cauza faptului că nu sunt locuri de parcare, iar accesul turiştilor nu mai este deloc facil.

Din 6 şi până pe 8 ianuarie, numărul de urcări şi coborări cu telecabinele, gondola, telescaunele şi teleschiurile a fost de 23.000, în total, încasându-se 600.000 de lei. Încasările au început să fie consistente încă din 28 decembrie 2011, iaer până duminică, în total, turiştii au plătit 1,6 milioane de lei pentru cartelele de teleferic.

Încasările ar fi fost şi mai mari, numai că poliţiştii au restricţionat accesul în staţiune, duminică, din cauza numărului mare de maşini. Acest lucru i-a determinat pe edili să reînvie un proiect vehiculat din 2005, cel al unei telegondole care să facă legătura între oraş şi Poiana Braşov şi care să faciliteze accesul turiştilor. „Vom aproba studiul de fezabilitate în Consiliul Local, iar după ce acesta va fi aprobat, vom identifica o sursă de finanţare. Nu excludem nici un parteneriat public-privat", a explicat primarul George Scripcaru.

Totodată, primarul a precizat că intenţionează ca anul acesta să amenjeze o şosea de legătură între DN 1 E Poiană - Râşnov, din zona Poienii Aviatorilor şi care să ajungă la telescaunul Lupului, unde să se amenajeze şi o mică parcare. „Am mai descongestiona traficul de la intrarea în staţiune şi totodată, poriectul amenjării parcării supraterane în Poiana Mică este imperios necesar", a mai spus edilul.

Regulament mai strict

Totodată, Primăria va elabora pentru sezonul rece viitor şi un regulament mai strict şi cu sancţiuni drastice în ceea ce priveşte comportamentul pe pârtii, întrucât, unii dintre turişti „confundă" balizele de protecţie de pe pârtii cu săniile sau distrug alte elemnte de siguranţă. „Vrem să interzicem comercializarea de produse la grătar la baza pârtiei, fiindcă fumul este deranjant pentru schiori şi am avut mai multe sesizări în privinţa activităţii acestor agenţi economici", a susţinut Scripcaru.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite