Agenţia Metropolitană Braşov va încerca să obţină bani pentru parcările subterane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcaje supraetajate, în şase zone din sectorul 2
Parcaje supraetajate, în şase zone din sectorul 2

Pe lista de priorităţi a Agenţiei, în 2012, se numără şi alte proiecte de mare anvergură anunţate, cum ar fi dublarea Pasajului Fartec, montarea de sisteme de supraveghere video în şcolile braşovene şi continuarea modernizării sistemului de iluminat public.

Chiar în luna ianuarie 2012 se va semna contractul de finanţare pentru dublarea pasajului de la Fartec, care este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare al Braşovului. Investiţia are o valoare eligibilă de 19.017.219,70 lei şi urmează să fie implementată pe parcursul a 25 luni. Investiţia vizează dublarea la două benzi de circulaţie pentru fiecare sens de mers a pasajului.

Nu în ultimul rând, Agenţia Metropolitană se va preocupa de elaborarea cererii de finanţare şi va oferi edililor asistenţă la pregătirea documentaţiei tehnico-economice pentru amenajarea parcării subterane din Poiana Mică, dar şi celei de la Spitalul Militar. Proiectul din Poiană, care include şi un terminal pentru transportul public, are o valoare eligibilă de 24,9 milioane de lei şi urmează să fie implementat pe parcursul a 21 luni. Investiţia vizează construcţia unei parcări clasice multietajate (subsol + demisol + parter + terasă) în Poiana Mică, destinată să contribuie la creşterea gradului de accesibilitate şi mobilitate în Poiana Braşov. Capacitatea de parcare nou creată va consta în: 434 de locuri de parcare pentru autoturisme, din care 16 pentru persoane cu dizabilităţi, 6 locuri de parcare pentru autocare şi 9 locuri de parcare pentru mijloacele de transport în comun. Proiectul se află în prezent în etapa de evaluare tehnico-economică.

Pe lista de investiţii se mai găseşte şi modernizarea iluminatului public, valoare proiectului fiind de 8,7 milioane de lei. Investiţia vizează dotarea stâlpilor de iluminat public din Municipiul Braşov cu un sistem de telegestiune, montarea a 42 de camere de supraveghere în zonele cu potenţial de risc din punct de vedere al criminalităţii, dar şi în unele unităţi de învăţământ, şi crearea dispeceratului de coordonare şi monitorizare aferent.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite