Aflaţi cât au au împrumutat braşovenii din bănci, în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creditele obţinute de companii înseamnă dezvoltare pentru regiune. FOTO: Arhivă
Creditele obţinute de companii înseamnă dezvoltare pentru regiune. FOTO: Arhivă

Braşovul se clasează pe poziţia a şaptea, într-un top naţional al creditelor luate în euro, realizat de Econtext, pentru luna august.

Conform analizei econtext.ro, în judeţul nostru, populaţia a împrumutat de la bănci, numai în luna august, 2,433 de miliarde de euro, în vreme ce companiile au obţinut credite de 2,035 de miliarde de euro. Braşovul se clasează după Bucureşti-Ilfov, Timiş, Cluj, Bihor, Constanţa şi Iaşi. Pe următoarele locuri după Braşov se situează Sibiul, Prahova şi Galaţiul.
Conform analizei, viitorul economic al unei regiuni depinde, în mare măsură de împrumuturile populaţiei şi companiilor, iar balanţa dintre cele două este decisivă pentru ritmul de dezvoltare. Astfel, cu cât predomină creditele luate de populaţie, cu atât economia se dezvoltă mai greu, în vreme ce acolo unde companiile obţin mai multe împrumuturi, creşterea economică aşteptată este mai rapidă şi mai ridicată. Explicaţia este că sumele împrumutate de populaţie merg mai ales către consum, în vreme ce creditele obţineute de companii înseamnă investiţii şi cresc bogăţia unei regiuni.
Pentru a obţine sumele împrumutate, s-a făcut suma tuturor creditelor, atât în lei, cât şi în valută, si au fost echivalate în euro. Datele provin de la Banca Naţională a României (BNR).
Doar în 13 judeţe companiile au luat mai multe credite faţă de cele contractate de populaţie. Este vorba despre: Călăraşi, Harghita, Dâmboviţa, Vâlcea, Maramureş, Buzău, Satu Mare, Bacău, Galaţi, Sibiu, Bihor, Timiş, Bucureşti-Ilfov.

Vedeţi aici topul naţional realizat de Econtext.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite