Afaceri penale la Serviciul de Înmatriculări Braşov. 15 poliţişti, cercetaţi pentru delapidare şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta a fost demarată de DNA Braşov, iar poliţişti sunt acuzaţi că ar fi colectat şi apoi ar fi vândut ilegal plăcuţe de înmatriculare din aluminiu unei firme din Braşov.

Anchetă fără precedent la Braşov, unde 15 poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări sunt cercetaţi de procurorii DNA pentru delapidare şi abuz în serviciu. Agenţii colectau ilegal plăcuţe de înmatriculare şi le vindeau apoi pe sume zdravene, împărţite cu grijă între ei. Prejudiciul este estimat la 200.000 de lei, două miliarde vechi, informează antena3.ro.

Potrivit sursei citate, braşovenilor care ajungeau la ghişee li se cereau să predea  plăcuţele vechi de înmatriculare. Apoi, poliţiştii le tăiau, le încărcau în containere, iar la sfârşitul lunii le vindeau unei firme din Braşov. În urma acestor activităţi, oamenii legii câştigau circa 80 de milioane de lei vechi, bani pe care îi împărţeau în funcţie de grad.

Anchetatorii cred că nici şeful Serviciului de Înmatriculări nu ar fi fost străin de afacerilor subalternilor săi. "La şedinţă, comisar-şef Creţu Cristi, i-a întrebat cum să împartă banii rezultaţi din vânzarea plăcuţelor. Comisarul şef Popescu Viorel a propus ca la ofiţeri să fie daţi câte 640 de lei, la agenţi 300 de lei, iar la personalul civil 150 de lei", se arată în declaraţia dată DNA de unul dintre lucrătorii din serviciu.

Conducerea IPJ Braşov precizează, într-un comunicat, faptul că "o parte (n.r. dintre plăcuţe) erau împărţite la căruţe, prin programul de prevenţie, iar restul erau valorificate la centrele de colectare. Banii erau viraţi în conturile ministerului".

Ancheta procurorilor DNA Braşov este în plină desfăşurare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite