Afaceri ilegale cu fier vechi la un centru de colectare din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un călărăşean de 39 de ani este cercetat pentru evaziune fiscală după ce a păcălit statul, dar şi pe reprezentanţii unui centru colectare de fier vechi. 

Concret, spun poliţiştii, în perioada 2010-2011, bărbatul a predat la un centru materiale refolosibile din judeţul Braşov cantitatea de 193.998 kg deşeuri metalice feroase şi neferoase, în baza a 266 adeverinţe de predare şi plată, declarând ca aceste materiale provin din gospodăria proprie. Fals, spun poliţiştii.

În realitate, lucrurile nu stăteau aşa, iar prin declararea nereală a provenienţei acestor materiale, suspectul a urmărit şi a reuşit să se sustragă de la plata cotei de 16%, reprezentând impozitul aferent veniturilor realizate din această activitate. Prejudiciul cauzat astfel la bugetul consolidat al statului se ridică la 31.873 de lei.

În vizorul oamenilor legii se mai află şi un bârlădean de 69 ani, cercetat pentru înşelăciune. Poliţiştii spun că în anul 2011, acesta a emis în condiţii ilegale trei file cec, cauzând un prejudiciu de 151.622 lei, din care s-a recuperat doar 107.000 lei până în prezent.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite