Afaceri cu prostituate, coordonate din Penitenciarul Codlea cu telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi deţinuţi încarceraţi la Codlea au condus din puşcărie, cu ajutorul celularului, o reţea de proxeneţi, care a obligat şapte tinere să se prostitueze. Ieri, membrii reţelei au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Braşov.

Potrivit anchetatorilor, timp de aproape un an de zile, proxeneţii au obligat şapte tinere să se prostitueze, de pe urma cărora au câştigat bani frumoşi. „Fetele, dintre care patru sunt minore, erau recrutate de pe stradă sau prin anunţurile de mică publicitate. Activităţile de prostituţie se derulau în trei apartamente din Braşov. Tarifele percepute de fete erau de 100-150 de lei de client şi fiecare dintre ele avea câte 2-3 clienţi pe zi", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Din decembrie 2009 până în luna mai a acestui an proxeneţii au câştigat din prostituţie circa 37.000 de lei. Totodată „membrii grupării se mai ocupau de reglări de conturi, îşi planificaseră şi infracţiuni de furt şi trafic transfrontalier prin care intenţionau, cu acte false, să trimită fetele să se prostitueze în străinătate. Totodată ei se mai ocupau şi de infracţiuni de violenţă comise la comandă, contracost. Actele lor au fost dejucate de către noi şi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infractional organizat,trafic de minori,prostituţie şi proxenetism. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă între 10 şi 20 de ani închisoare", a spus procurorul Alen Toroiman, din cadrul DIICOT Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite