Afaceri cu SMS-uri false, conduse din penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerea era condusă din Penitenciarul Aiud Foto.arhivă Adevărul
Afacerea era condusă din Penitenciarul Aiud Foto.arhivă Adevărul

Trei deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Aiud au pus bazele unei afaceri care le-a adus, anul acesta, încasări de 2.000 de euro.

Cu ajutorul unui telefon mobil, pe care îl aveau în celulă, cei trei au trimis, pe rând, mesaje către diverse numere de telefon prin care îi anunţau pe proprietari că au câştigat 10.000 euro, dar pentru a intra în posesia premiului trebuie să cumpere cartele valorice de reîncărcare şi să trimită codurile de reîncărcare pe telefonul deţinuţilor. Naivi, oamenii le-au încărcat cartela deţinuţilor cu sume cuprinse între 5 şi 80 de euro.

Afacerea deţinuţilor ar fi mers ca pe roate, dacă un braşovean nu le-ar fi povestit totul poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale, în luna martie a acestui an. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că deţinuţii au păcălit persoane din toată ţara, creând un prejudiciu de 2.000 de euro. „Cercetările au fost finalizate, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, prin prezentarea materialului de urmărire penală de către procurorul de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisraul şef Liviu Naghi. Deţinuţii îşi ispăşesc la Aiud pedepse pentru furt, omor şi tâlhărie.

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite