Aeroportul de la Ghimbav prinde contur. Se construieşte... gardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a decis să înceapă procedurile de reziliere a contractului cu compania canadiană Intelcan, fiindcă aceasta nu a reuşit să obţină, până în data de 20 noiembrie, finanţarea necesară pentru realizarea aeroportului.

Chiar dacă lucrurile par sumbre, preşedintele CJ Aristotel Căncescu spune că aeroportul se va reliza şi: „la anul, pe vremea aceasta, pista va fi finalizată".

În şedinţa de plen de astăzi, au fost aprobate sumele necesare realizării împrejmuirii aeroportului şi nivelării terenului din zona vechii balastiere. Pentru aceste lucrări CJ a alocat 4,8 milioane de euro. Mai mult, Aristotel Căncescu susţine că băncile sunt interesate să finanţeze direct Consiliul Judeţean în vederea realizării investiţiei, iar în caz contrar  Căncescu spune că este dispus ca întreaga investiţie să fie realizată cu forţe proprii de către autorităţile judeţene. „Nicăieri în lumea un aeroport nu s-a făcut mai repede de cinci, şase ani. Şi pentru acest proiect cu Intelcanul s-a muncit destul şi s-au făcut zeci de deplasări în străinătate pentru a obţine finanţarea, dar ea nu s-a putut concretiza tocmai, din cauza crizei financiare din România. Nu pot să le reproşez canadienilro decât că nu au putut obţine finanţarea", a explicat Căncescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite