Aeroportul de la Braşov începe să prindă contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căncescu este optimist în ceea ce priveşte realizarea aeroportului
Căncescu este optimist în ceea ce priveşte realizarea aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu (foto), a anunţat, astăzi, că aeroportul internaţional de la Braşov „a intrat în linie dreapta".

El susţine că lucrurile s-au tergiversat din cauză că nu a fost promulgată Legea parteneriatului public - privat, iar normele acesteia urmează să intre în vigoare, dacă nu amână Guvernul, în data de 5 decembrie.

„Din momentul încheierii contractului în baza acestei legi, în decembrie, aeroportul va fi finalizat în 18 luni. La solicitarea băncii finanţatoare, s-a redimenisonat investiţia. Vom contracta un credit de 50 de milioane de euro şi sperăm să obţinem încă 5. Pista va avea 2,8 km şi va permite aterizarea unor aeronave Boeing 737 sau Airbus 320", susţine Căncescu.

Interesant este faptul că, la întâlnirea cu presa, a fost prezent şi Nicolae Ţucunel, care se ocupă de implementarea proiectului aerodromului, al Consiliului Local. Rămâne de văzut dacă interesele politice de la vârful judeţului şi municipiului vor fi date uitării pentru realizarea investiţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite