Adrenalină şi derapaje controlate, în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Drift - GTT Drift Series s-a dat în dimineaţa aceasta, în parcarea mare din Poiana Braşov. În competiţie s-au înscris 26 de echipaje din toată ţara, iar spectacolul oferit de piloţi a fost deliciul publicului.

Adepţii sportului apărut relativ nou în România au venit în număr mare, pentru a admira cele mai frumoase drifturi. Aceştia au avut parte de senzaţii tari şi de demonstraţii de excepţie din partea piloţilor.„Concursul propriu-zis se va desfăşura mâine, când piloţii îşi vor demonstra măiestria. Braşovenii trebuie să ştie că în perioada 5-7 august, la circuitul de la Prejmer, se va desfăşura etapa de europene“, a declarat Gabi Onofrei, organizatorul evenimentului.

VEZI AICI FOTOGALERIE DE LA CAMPIONATUL DE DRIFT

image

Cele 26 de maşini cu tracţiune pe spate, cu putere mare şi pregătite de competiţie au fost adrmirate de public. Piloţii au avut rolul de a aborda virajele în derapaj şi de a menţine controlul automobilelor la viteze cât mai mari.

image

„Îmi plac tare mult maşinile astea tunate, care scort fum din roţi. Aş vrea şi eu să pot să pilotez o astfel de maşină“, a spus Răzvan Panaite (11 ani), din Galaţi.

Ramona, singura fată din concurs

Printre cei 26 de piloţi se numără şi Ramona Rusu, o tânără de 24 de ani, din Arad. Tânăra se mândreşte cu maşina ei, o Mazda Miata, din 1991, de culoare roşie.

image

„Motorul este de 1.6 litri, cu 183 de cai putere şi cu un soft travel. De şase ani am intrat în acest domeniu, iar de un singur an particip la competiţii de drift. Este greu să conduci o maşină puternică, dar totul se compensează prin adrenalină. Ca fată îţi trebuie curaj şi multă ambiţie ca să poţi pilota o astfel de maşină“, ne-a mărturisit Ramona.

image

Competiţia se desfăşoară pe un circuit special amenajat, cu automobile pregătite strict pentru această disciplină. De asemenea, pentru prima dată în România jurizarea se va face prin telemetrie cu aparatură de ultimă generaţie. Circuitul a fost cartografiat prin GPS şi cu ajutorul senzorilor montaţi pe fiecare maşină se vor putea şti cu exactitate toate elementele necesare unei jurizări corecte şi neinterpretabile.

VEZI AICI IMAGINI DE LA CAMPIONATUL DE DRIFT DE ANUL TRECUT

Biletul de intrare costă 15 lei.

PROGRAMUL DE DUMINICĂ, 19 IUNIE:

08:00 - 09:00 Brifing + antrenamente debutanti
09:00 - 11:00 Antrenamente
11:30 - 13:30 Calificari
13:30 - 14:30 Pauza
14:30 - 18:00 Concurs drift
18:00 - Ceremonie premiere

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite