Admitere la facultate 2011 în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au luat Bac-ul se pot înscrie la una dintre cele 18 facultăţi din cadrul Universităţii „Transilvania". Numărul locurilor cu taxă la universitatea braşoveană a scăzut cu aproape 30 %. Pentru învăţământul de licenţă sunt disponibile 2.820 locuri bugetate şi 1.572 cu taxă.

Tinerii care au avut „norocul" să treacă de examenul maturităţii, se pot înscrie la una dintre cele 18 facultăţi din cadrul Universităţii „Transilvania", până pe 17 iulie. Taxa de înscriere percepută în acest an variază între 50 şi 150 de lei, în funcţie de specializarea aleasă. Cei mai mulţi bani pentru înscriere vor scoate din buzunar candidaţii care doresc să urmeze Medicina.

VEZI AICI CÂT TREBUIE SĂ PLĂTEŞTI CA SĂ TE ÎNSCRI LA O ANUMITĂ FACULTATE

Vestea proastă este că, deşi numărul facultăţilor şi al locurilor bugetate rămâne acelaşi, numărul locurilor cu taxă a scăzut cu 30 %. Anul acesta, Universitatea „Transilvania" oferă 4.392 de locuri la licenţă zi, dintre care 2.820 bugetate şi 1.572 cu taxă.

AFLĂ AICI CÂTE LOCURI SUNT DISPONIBILE LA FACULTATEA TA

„Reducerea numărului de locuri la taxă nu se poate spune că ne afectează bugetele şi asta pentru că s-au redus programele de studii care nu erau eficiente, adică acelea unde nu existau candidaţi", a explicat prorectorul Universităţii „Transilvania", Constantin Duguleană. Practic, numărul locurilor cu taxă la licenţă a scăzut cu 1.000, iar în ceea ce priveşte studiile de masterat, numărul locurilor este mai mic cu 300.

De asemenea, cei care sunt din alte localităţi sau sunt ocupaţi cu serviciul pot alege să studieze la distanţă sau la frecvenţă redusă. 780 de locuri sunt disponibile la distanţă şi 325 la frecvenţă redusă.

CALENDARUL ADMITERII LA FACULTATE, AICI

Probe practice la Muzică şi Sport

Singurele probe practice se vor da în perioada 18-20 iulie, la Facultăţile de Muzică şi Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, iar pe 19 iulie candidaţii de la Facultatea de Medicină vor avea de susţinut o probă de concurs, în urma cărora vor afla dacă pot deveni studenţi sau nu.

Prima listă cu tinerii admişi va fi afişată până cel târziu pe 20 iulie. Cei care pierd prima rundă de înscrieri sau se numără printre absolvenţii de liceu care nu au promovat din prima Bacalaureatul, au şansa ca în perioada 7-11 septembrie să prindă un loc la facultate.

Acte necesare pentru înscriere

Dosarul de înscriere la facultate trebuie să conţină: o cerere tip; diploma de bacalaureat, în original; copie legalizate după certificatul de naştere; chitanţa de plată a taxei de admitere; adeverinţă medicală tip M.S. 18.1.1.; trei fotografii tip buletin şi copie după certificatul de căsătorie, dacă este cazul.

Taxe enorme pe timp de criză

Foarte mulţi tineri renunţă la facultate din cauza taxelor de şcolarizare foarte mari. Media taxelor la Braşov este de 2.400 de lei, pe an, o sumă uriaşă care îi determină pe tineri să nu se înghesuie la facultate. De departe, cele mai mari taxe se percep celor care doresc să urmeze Facultatea de Medicină (4.500 de lei) sau pe cea de Muzică (5.000 de lei).

VEZI AICI TOATĂ LISTA CU TAXELE DE ŞCOLARIZARE

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite