Administrator de firmă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală Foto.arhivă
Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală Foto.arhivă

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru că a comercializat cantităţi importante de motorină şi combustibil lichid uşor fără a evidenţia în actele contabile această operaţiune şi veniturile aferente realizate.

Petre Ion Doru, administrator al S.C. G.P.T.S. LOGISTICS S.R.L. Braşov, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că „în perioada 30 iunie - 29 noiembrie 2006, inculpatul Petre Ion Doru, în calitate de administrator al S.C. G.P.T.S. LOGISTICS S.R.L., a comercializat cantităţi importante de motorină şi combustibil lichid uşor fără a evidenţia în actele contabile această operaţiune şi veniturile aferente realizate. În această modalitate, inculpatul s-a sustras de plata obligaţiilor fiscale cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 5.832.914,29 lei (echivalentul a aproximativ 1.659.482 euro). De asemenea, pentru a disimula activitatea şi pentru a se sustrage de la verificările financiar - contabile, la momentul constituirii societăţii comerciale pe care o administrează, Petre Ion Doru a declarat un sediu fictiv, pe raza altui judeţ decât cel unde domicilia".


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, prin A.N.A.F. în calitate de reprezentantă a Statului Român, s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 5.832.914,29 lei, la care se adaugă majorările de întârziere şi penalităţile calculate de la data săvârşirii faptei până la data plăţii efective.
Procurorii nu au instituit măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului Petre Ion Doru.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite