Braşov: Administraţia publică locală nu face reduceri de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Administraţia publică locală nu face reduceri de personal
Braşov: Administraţia publică locală nu face reduceri de personal

Personalul din administraţia publică braşoveană nu va avea de suferit de pe urma crizei economice. Mai marii prefecturii şi ai primăriei au anunţat că la Braşov nu se pune problema de a face reduceri de personal.

 ”Noi avem 48 de angajaţi, 8 posturi sunt blocate şi funcţionăm la limita de avarie, suntem la limita de supravieţuire. Bugetul dat de Ministerul Administraţiei şi Internelor ne ajunge pentru salarii, dar nu avem niciun fel de fonduri alocate pentru dotări, reparaţii sau alte probleme”, a spus Ion Gonţea, prefectul Braşovului. 

10 zile fără plată

În ceea ce priveşte trimiterea salariaţilor din administraţia locală în concediu fără plată timp de 10 zile, atât prefectul Ion Gonţea, cât şi subprefectul Emil Niţă spun că este o soluţie eficientă, care poate face economii la buget. Gonţea a precizat că doar primăriile în judeţ vor avea de suferit, unde numărul de salariaţi este mult mai mare comparativ cu populaţia şi unde cu siguranţă se impune reducerea numărului de angajaţi. În următoarea perioadă se va analiza fiecare situaţie în parte şi se vor lua măsurile de rigoare.

Primăria e independentă

Situaţia este alta la primăria Braşov unde nu se vor face disponibilizări de personal, pentru că primăria nu aparţine de vreun minister, agenţie guvernamentală sau alte structuri. ”Avem venituri proprii, dar şi aşa nu sutem lăsaţi să ne facem politica privind încadrările de personal, datorită legislaţiei în vigoare. Eu ca primar, împreună cu reprezentanţii sindicatului şi ai salariaţilor, am întocmit bugetul pe 2009 şi l-am adaptat unei anumite strategii. Pe lângă salariul de încadrare, angajaţii mai primesc câteva sporuri şi anume sporul de dispozitiv de 25%, un spor de hrană în valoare de 8,4 lei pe zi, spor de 15% pentru cei care lucrează în arhivă şi spor de 10% pentru angajaţii Centrului pentru persoanele fără adăpost", a spus Geroge Scripcaru, primarul Braşovului. El consideră ca nejustificate o serie de hotărâri judecătoreşti definitive care obligă o mare parte a instituţiilor statului să acorde sporuri salariale care în alte ţări nu se acordă. Şi primăria Braşov a plătit câteva zeci de miliarde de lei vechi angajaţilor pentru sporul de dispozitiv de 25% pe ultimii patru ani, în baza unei hotărâri definitive, spor pe care îl acordă şi în continuare.

Primăria Braşov are un număr de 300 de salariaţi în aparatul propriu şi alte câteva sute în instituţiile subordonate, iar salariul mediu este de 800 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite