Adio reţete compensate şi gratuite! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi abia a început anul, farmaciştii braşoveni susţin că vor fi nevoiţi ca, de la jumătatea lunii ianuarie, să sisteze eliberarea de medicamente compensate şi gratuite.

Farmaciile braşovene sunt la un pas să pună la lacătul pe uşă. Unităţile nu şi-au mai primit banii pentru reţetele compensate şi gratuite onorate, încă din februarie 2010.

Ultima promisiune a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a fost că în 15 ianuarie va rezolva situaţia, însă nu ne spun nimic sigur. Este un secret când ne vom primi banii. Noi nu ne mai putem descurca deoarece avem de plătit utilităţile, taxele la stat şi furnizorii. Cred că farmaciile se vor închide una câte una", ne-a declarat Maria Botezatu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Braşov.

În timp ce farmaciile se luptă să supravieţuiască, penalizările se ţin lanţ pentru facturile de utilităţi restante, iar furnizorii de medicamente au trimis deja primele avertismente că vor intenta procese pentru recuperarea datoriilor. Farmaciştii ar putea merge în instanţă pentru a-şi recupera banii, dar procesele sunt de durată.

Farmaciştii nu au mai fost niciodată într-o situaţia atât de grea. Vom rămâne fără medicamente în farmacii, deoarece sunt datorii foarte mari la depozite şi nimeni nu ne va mai onora comenzile", a mai spus Maria Botezatu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite