Adio baruri pentru elevii chiulangii din Braşov!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. arhivă Adevărul
Foto. arhivă Adevărul

Începând de azi, profesorii şi poliţiştii locali au demarat mai multe acţiuni comune pentru a combate chiulul şi absenteismul şcolar. 

Astfel, cadrele didactice şi oamenii legii vor lua la rând toate barurile situate în apropierea şcolilor, iar elevii prinşi în localuri şi nu la şcoală, vor fi sancţionaţi. Cu sancţiuni se vor alege şi agenţii economici care le vând elevilor ţigări şi băuturi alcoolice.

„Prin acţiunile iniţiate dorim să reducem numărul elevilor care pleacă la şcoală şi nu ajung dar şi a celor care chiulesc de la ore. În acest sens au fost verificate mai multe societăţi comerciale din apropierea unităţilor de învătământ în care tinerii liceeni preferă să-şi petreacă orele de curs. Administratorii acestor societăţi au fost informaţi cu privire la prevederile legale referitoare la interdicţia servirii minorilor cu băuturi alcoolice ori ţigări sau înlesnirea practicării jocurilor de noroc de către minori", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Marcel Chirilă.

La finalul acţiunilor conducerea instituţiilor de învăţământ va verifica dacă tinerii depistaţi în incinta barurilor ar fi trebuit, sau nu, să se afle la orele de curs şi va aplica măsurile în consecinţă. Poliţia Locală Braşov va sancţiona faptele de încălcare a legii în ceeea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări iar după caz, în funcţie de datele furnizate de conducerea unităţilor de învăţamânt , va aplica sancţiuni părinţilor tinerilor găsiţi în baruri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite