Braşov: Cărţile „Adevărul“, pentru nepoţelul din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cărţile „Adevărul“, pentru nepoţelul din America
Braşov: Cărţile „Adevărul“, pentru nepoţelul din America

Virginia Bucur (54 de ani) a aflat că ziarul „Adevărul“ lansează colecţia „O sută de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ din reclamele difuzate la televizor, anul trecut, la începutul lunii noiembrie. Ea a vrut cu orice preţ să le colecţioneze pentru nepoţelul său, Noah, care locuieşte împreună cu părinţii în America.

„Chiar dacă acum are doar un an şi zece luni şi încă nu poate citi, sperăm să moştenească pasiunea pentru lectură de la mama sa, care a cochetat cu literatura, conducând un cenaclu literar“, ne-a explicat braşoveanca. Primele cărţi au ajuns la micuţul Noah, încă de anul trecut, chiar de Crăciun, ca un dar. „Fiica mea a apreciat calitatea acestor volume şi titlurile care au fost alese pentru publicare. Ne-a spus să i le cumpărăm pe toate, fiindcă merită citite şi se vede că este o colecţie făcută de profesionişti“, ne-a spus Virginia Bucur.

Cartea, prietenul de suflet


Până ce ajung la nepoţel, cărţile sunt lecturate cu mare plăcere de bunici. „Cartea a fost dintotdeauna prietenul cel mai de sfulet al familiei noastre. Ea ne-a legănat în copilărie, ne-a încântat tinereţea şi e sprijinul nostru de bază la bătrâneţe. Am suferit foarte mult în vremea comunismului, când titlurile alese nu erau scoase la vânzare şi eram obligaţi să stăm la coadă cu noaptea în cap, să cumpărăm alte fel de fel de broşuri pentru a primi un volum bun. Sperăm ca «Adevărul» să scoată pe viitor mai multe volume din literatura română“, a precizat braşoveanca.

Cărţile „Adevărul“ au fost apreciate şi de alţi români din America dornici să recitească operele cu care au crescut pe meleagurile natale.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite