Braşov: „Acuzarea este o răzbunare a fostului director“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Acuzarea este o răzbunare a fostului director“
Braşov: „Acuzarea este o răzbunare a fostului director“

Inculpaţii de la CFR se plâng că la mijloc este un joc al fostului director de regională, care încearcă să revină la vârf dezgropând morţii şi detronând actuala conducere.

Învinuiţii, un fost şef de la serviciul achiziţii şi aprovizionare la CFR Călători, precum şi alţi doi fraţi ai acestuia de la CFR Marfă şi un fin şi un alt angajat care ar fi fost complici la câştigarea unor licitaţii la suprapreţ.

Până în acest moment au fost emise mandate de arestare preventivă pentru patru persoane şi se pare că alte şase sunt suspecte şi cercetate în stare de libertate. Achiziţiile publice incriminate în dosar s-au făcut între anii 2002 şi 2006, timp în care unii dintre fraţii şefului de la aprovizionare au înfiinţat firme proprii.

Rudele se apără


Rudele au susţinut astăzi că trăiesc de pe urma unor simple chioşcuri şi societăţi, care printre altele ar fi aprovizionat serviciul de protocol cu cafea, partea de călători cu piese de vagon şi cu peste 400 de contracte de consumabile şi papetărie. Apărătorii inculpaţilor susţin însă că în realitate e vorba de o răzbunare. „Este o răzbunare politică ceea ce se încearcă, prin care fostul director, domnul Ioan Stegarum încearcă să dezgroape morţii pentru a detrona actuala conducere şi să revină dânsul în fruntea regionalei. Acest Darie şi familia lui a picat la mijloc, e acarul păun. Nu există niciun prejudiciu în cauză, fapt confirmat şi de anchetatori. Toate licitaţiile au fost câştigate de oferta cu cel mai avantajos preţ. Darie nu era comisia, nu avea funcţie de decizie. Asta e de fapt ţintă, că prin el se încearcă înlăturarea actualei conduceri pentru ca acest Stegaru să revină“, a spus Ioan Adam, avocatul acuzaţilor.

Am încercat astăzi să obţinem un punct de vedere al fostului director, cel care a depus plângerea penală referitoare la delapidare, însă acesta nu a fost de găsit şi nu a răspuns la telefon. În prezent instanţa trebuie să decidă dacă inculpaţii vor fi în continuare cercetaţi în libertate sau dacă rămân în arest.

Vom reveni cu amănunte

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite