Braşov: Accidentul de vânătoare de la Rotbav se complică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul de duminică, când o femeie de 57 de ani a fost împuşcată în braţ de către un braşovean venit la vânătoare, se află în atenţia poliţiştilor.

În funcţie de număr de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare vom stabili încadrarea juridică a faptei”, a precizat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. Totuşi, incidentul naşte controverse. Potrivit ornitologilor,  în zona bălţilor 3 şi 4 de la Rotbav nu se vânează din motive ecologice, fiind zone protejate. Aici sunt multe păsări rare, dar se practică şi pescuit sportiv, astfel că riscum unor accidente este mare.

„Vânătorul se afla în legalitate”

Şeful AJVPS, Petre Noaghea spune că vânătorul nu a încălcat legea. „Aceste bălţi se află pe fondul de vânătoare Rotbav. Este interzis să vânezi doar la o distanţă de 10 metri faţă de bălţi. Peste această distanţă se poate trage fără probleme. Cetăţeanul, care avea autorizaţie de vânătoare, se afla la o distanţă de vreo 200 metri faţă de apă. Femeia se afla lângă un arbust, cam la aceeaşi distanţă faţă de Baltă, şi a fost împuşcată accidental. Cred că vânătorul nu a ţinut corespunzător arma”, spune Petre Noaghea.

„Regret cele întâmplate”

Vânătorul  spune că totul a fost doar un accident. „Mă aflam la peste 100 m distanţă de baltă şi am ţinut arma la un unghi de 60 de grade. Alicele au fost în picaj şi au nimerit-o din greşeală pe femeie. Din fericire, a fost rănită uşor la braţ. Regret cele întâmplate şi îmi asum toată răspunderea”, a declarat Marcel Schmidt.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite