Braşov: Accident cu doi morţi, la Vulcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi au murit, după ce, autoturismul a căzut într-un iaz. Tragedia a avut loc aseară şi nimeni nu ştie exact cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Se pare că Ioan Rusu, şoferul maşinii, a vrut să întoarcă autoturismul, chiar în dreptul iazului. CUM VĂ SALVAŢI VIAŢA ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT SIMILAR

Nimeni nu şi-ar fi imaginat că un iaz de numai câţiva metri pătraţi şi nici 2 metri adâncime le va aduce sfârşitul celor doi prieteni, Ioan Rusu şi Adrian Romanici. Aflat pe un drum neasfaltat, iazul a fost amenajat chiar de către şoferul autoturismului, care cu o zi înainte l-a şi populat cu peşti. Prietenii şi rudele celor doi bănuiesc că au vrut să meargă într-o poieniţă, la numai câţiva metri de locul fatal, pentru a întoarce maşina de teren în care se aflau. Cel mai probabil, în dreptul iazului, autoturismul a derapat pe pământul umed şi a alunecat. S-a răsturnat pe o parte şi a fost acoperit aproape în totalitate cu apă.

Martor neputincios
În momentul tragediei, la faţa locului se mai afla  şi unul dintre băieţii şoferului. Acesta a încercat din răsputeri să îşi salveze tatăl, a încercat chiar şi să spargă geamul maşinii cu un topor, însă nu a reuşit. „Mi-a povestit că a încercat să îi salveze. Zicea că nu a reuşit să spargă geamul şi nici uşa maşinii nu s-a deschis. A sunat la 112 şi a fugit după ajutoare. A mai încercat un vecin să spargă geamul maşinii şi nici el nu a reuşit. Maşina s-a umplut de apă şi ei, săracii, nu au mai avut nici o şansă”, a povestit un localnic.

Intervenţie dificilă
Misiunea pompierilor nu a fost deloc uşoară. Militarii au scos cu mare greutate victimele din maşina răsturnată şi plină cu apă. „Intervenţia a fost destul de dificilă. Locul e la patru kilometri de comună. Autoturismul era răsturnat pe partea dreaptă şi acoperit aproape în totalitate cu apă. A trebuit să îl legăm, ca să fim siguri că nu alunecă şi mai mult sub apă. Am reuşit să spargem geamul ca să scoatem victimele”, povesteşte sergentul major Dan Tiţa, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. Şi medicii au încercat minute în şir să îi readucă la viaţă pe cei doi bărbaţi. Din păcate, a fost prea târziu şi nu s-a mai putut face nimic. „Noi am ajuns la locul accidentului în douăzeci de minute de la primirea apelului. Am aplicat manevrele de resurscitare, dar victimele nu au mai putut fi aduse la viaţă, pentru că au stat mult prea mult timp sub apă”, a declarat dr. Gabriela Drăghici, medic SMURD Braşov.

Necropsia va decide

Oamenii legii aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a putea da un verdict clar asupra morţii celor doi bărbaţi din Vulcan. Cauza probabilă este înecul, însă medicii legişti vor stabili şi dacă victimele s-au lovit la cap şi şi-au pierdut cunoştinţa înainte de a fi acoperiţi de apă, precum şi dacă şoferul maşinii consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite