Absolvenţii braşoveni îşi fac dosare la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 250 de absolvenţi şi-au depus până în prezent actele pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj. Din cauza crizei economice tot mai mulţi absolvenţi se văd nevoiţi să se înregistreze în evidenţele AJOFM Braşov pentru a beneficia de cei 255 de lei pe lună.

Lipsa locurilor de muncă şi a experienţei îi determină pe proaspeţii absolvenţi din formele de învăţământ profesional, mediu sau superior, să-şi depună dosarele la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Braşov.

Aproximativ 250 de absolvenţi braşoveni şi-au depus deja actele pentru a primi, din toamnă, indemnizaţia lunară de şomaj. Absolvenţii care doresc să se înscrie au la dispoziţie 60 de zile de la absolvire pentru a-şi depune actele în vederea obţinerii ajutorului de şomaj şi trebuie să aibă cel putin 16 ani.

Actele necesare la dosar

Pentru a intra în baza de date a AJOFM ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă şi a solicita indemnizaţie de şomaj, absolvenţii trebuie să se prezinte cu următoarele: cartea de identitate (original şi copie), certificat de naştere (original şi copie), adeverinţă medicală cu specificaţia „Apt pentru muncă" sau cu eventuale restricţii medicale, actele de studii şi calificare (copie şi original) şi un dosar plic.

„Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă pe o perioadă de şase luni şi reprezintă o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat în plată, care este în prezent de 600 de lei", a declarat Cristina Trifan, purtător de cuvânt AJOFM Braşov. Însă, începând cu luna iulie a acestui an, odată cu diminuarea cu 15% a indemnizaţiei de şomaj, absolvenţii vor primi 255 de lei/lună.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite