Braşov: Absolvenţii din 2009 vor şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Absolvenţii din 2009 vor şomaj
Braşov: Absolvenţii din 2009 vor şomaj

119 absolvenţi de liceu şi studii superioare şi-au depus deja dosarele de şomaj la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. Ei vor primi indemnizaţie de şomaj, timp de o jumătate de an.



Deşi mai au timp berechet până la termenul-limită, de 60 de zile de la terminarea liceului sau facultăţii, unii absolvenţi s-au grăbit să îngroaşe rândurile şomerilor braşoveni. 

La numai 10 zile de la afişarea rezultatelor finale de la examenul de bacalaureat au fost înregistrate la AJOFM 81 de dosare de şomaj. Şi absolvenţii de studii superioare s-au înghesuit să se înscrie pe lista persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind înregistrate 38 de cereri.

Tinerii care s-au înscris acum la facultate sau master şi nu sunt mulţumiţi de rezultate mai au timp să-şi depună documentaţia la AJOFM încă o lună şi jumătate de acum încolo, mai exact până în data de 15 a lunii august. Foarte important este că indemnizaţia de şomaj se acordă la expirarea celor 60 de zile, numai la cerere şi doar dacă absolvenţii nu şi-au găsit un loc de muncă între timp.

300 de lei pe lună

Absolvenţii vor primi 300 de lei pe lună, adică 50% din salariul minim brut garantat pe ţară, timp de şase luni, conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Plata indemnizaţiei se poate prelungi pe o perioadă de doar trei luni, timp în care absolvenţii nu trebuie să se culce pe o ureche, ci să-şi caute un loc de muncă.

Programul de depunere a dosarelor este de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 15.30.

Acte necesare

Din dosarele de şomaj ale absolvenţilor nu trebuie să lipsească originalul şi copia de pe cartea de identitate, actele de studii sau adeverinţă, copie şi original, cerificatul de naştere în acelaşi format, certificatul de căsătorie, doar dacă este cazul, adeverinţa de muncă pe care să scrie „apt pentru muncă” sau eventuale restricţii medicale, adeverinţă de venit eliberată de administraţia financiară, toate într-un dosar plic.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite