A început goana după un loc la clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai solicitate şcoli sunt cele care oferă programe after-school şi activităţi extra-şcolare. Deşi înscrierile încep în luna februarie, părinţii au început să se intereseze de oferta educaţională a şcolilor încă din luna noiembrie.

Majoritatea şcolilor din Braşov au început deja campania de promovare a ofertei educaţionale pentru clasa I. Unele au afişat, la avizier, condiţiile de înscriere şi au primit deja şi primele solicitări din partea părinţilor. Niciuna nu a fost înregistrată oficial, spun directorii, pentru că înscrierile încep de luna următoare, chiar dacă, potrivit Inspectoratului Şcolar General ar trebui să înceapă în martie, prin ordin de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

I-am sfătuit pe directori să nu se grăbească cu înscrierile, dar această goană după elevi poate fi explicată prin competiţia creată între şcoli, dar şi prin spaima acestora de a nu rămâne fără populaţie şcolară. Oficial, încrierile încep în luna martie", a declarat Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Braşov.

Cereri, încă din noiembrie

Cele mai solicitate şcoli din Braşov au deja planificarea gata şi aşteaptă să se dea startul înscrierilor. De pildă, la Şcoala Generală nr. 19, se vor forma două clase, dar conducerea se aşteaptă la mult mai multe cereri.

Din experienţa anilor anteriori, când, de exemplu aveam planificată formarea a trei clase şi am făcut până la urmă patru, ne aşteptăm la mai multe solicitări şi anul acesta. De altfel, încă de la sfârşitul lunii noiembrie am primit solicitări din partea părinţilor, dar înscrierile propriu-zise încep în luna februarie", a spus Ioan Popa, direcorul Şcolii Generale nr. 19.

Şi la Şcoala Generală nr. 25 vor începe înscrierile imediat după vacanţă. „De obicei, ne propunem un număr de clase, iar părinţii oscilează între mai multe şcoli. Îşi înscriu copiii la mai multe şcoli pentru a avea mai multe şanse. La final, se mai retrag şi, astfel, reuşim să acoperim oferta. Pentru anul şcolar următor ne-am propus să formăm trei clase, iar părinţii se interesează deja", a spus Rodica Gherghişor, director la Şcoala Generală nr. 25.

Pentru anul şcolar următor, IŞJ a propus 5.434 de locuri pentru clasele întâi, din unităţile şcolare din judeţ, cu câteva sute mai puţine decât anul trecut. Înscrierile la clasa întâi se vor face după criteriile elaborate de Ministerul Educaţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite