Braşov: Acţiunile Prodlacta iau drumul AVAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Acţiunile Prodlacta iau drumul AVAS
Braşov: Acţiunile Prodlacta iau drumul AVAS

Participaţia AVAS la Prodlacta Braşov va creşte de la 4,32% la 17,18%, în urma unei majorări de capital a producătorului de lactate în valoare de 2,2 milioane lei, operaţiune realizată prin încorporarea unor terenuri dobândite de companie de la stat. Mai citiţi şi: Profitul Prodlacta a scăzut cu aproape 90%

Potrivit unui comunicat al Prodlacta remis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, majorarea capitalului a fost aprobată de acţionari în AGA de joi. În urma suplimentării, capitalul companiei va creşte cu 15%, de la 14,4 milioane lei la aproape 16,7 milioane lei. Astfel, AVAS va primi 1,6 milioane de acţiuni în schimbul terenurilor, astfel că autoritatea va avea 17,18% din acţiunile celui mai mare producător de lactate braşovean.

În acelaşi timp, participaţiile celorlalţi acţionari vor fi diluate. Compania Dairy Industry of Xanthy "Rodopi", parte a producătorul grec de lactate Tyras, care deţine în prezent 20,47% din acţiuni va avea 17,72% din titlurile Prodlacta, iar asociaţia salariaţilor, Prodlacta-PAS, va mai avea 42,24% faţă de 48,8%. Totodată, vor scade şi participaţiile celorlalţi acţionari, de la 26,4% la 22,85% din titlurile producătorului de lactate. Capitalul actual al Prodlacta, de 14,4 milioane lei, este divizat în 10,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,36 lei.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite