81% din intervenţiile ISU Braşov au fost de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SMURD intervine în 81% din acţiunile de urgenţă Foto: arhivă ADS
SMURD intervine în 81% din acţiunile de urgenţă Foto: arhivă ADS

Din cele 3.898 de situaţii de urgenţă produse anul acesta, SMURD a intervenit în 3.169 de cazuri. Spre deosebire de anul trecut, numărul acţiunilor de intervenţie a crescut cu 18%.

Cea mai mare pondere o reprezintă intervenţiile de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare - 81 %, însumând un număr de 3.169 de intervenţii ale S.M.U.R.D. Gărzile de intervenţie ale subunităţilor inspectoratului au participat împreună cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă la 729 intervenţii, din care 299 incendii, 70 arderi necontrolate, 217 acţiuni de asistenţă a persoanelor, 110 intervenţii cu specific de protecţie civilă, 8 acţiuni pentru protecţia mediului, 13 salvări de animale şi 12 alte intervenţii, pe timpul cărora au fost salvate158 persoane, dintre care130 adulţi şi 28 de copii.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) a fost solicitat să intervină în medie la 9 - 10 cazuri zilnic, acordând asistenţă medicală unui număr de 3.441 de persoane, 3.159 adulţi şi 282 copii, şi constatând 240 decese. Din aceste intervenţii, 74% o reprezintă asistenţa medicală de urgenţă, 25% descarcerări şi asistenţă medicală de urgenţă la accidente pe căile de transport, iar 1% alte intervenţii (asistenţa persoanelor, asigurarea măsurilor specifice pe timpul unor evenimente publice de amploare etc.).

De asemenea, 2.413 persoane au primit asistenţă medicală pe timpul a 2.358 de intervenţii pentru următoarele tipuri de urgenţe medicale: traumatisme - 35%, intoxicaţii - 14%, probleme neurologice şi psihiatrice - 12%, cazuri de stop cardio-respirator - 8%, afecţiuni cardiace - 4%, precum şi alte afecţiuni - 27%.

De la începutul anului şi până în prezent, SMURD  a intervenit la 797 accidente de circulaţie, din care 37 au necesitat intervenţia echipajelor de descarcerare. Totodată au fost asistate un număr de 1.022 persoane şi s-au constatat Din totalul de 797 accidente, 789 s-au produs pe căile de circulaţie rutieră şi 8 pe căile de circulaţie feroviară, din care au rezultat 27 de morţi.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, acţiunile Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare s-au înmulţit cu 27 %, diferenţa fiind de 679 intervenţii. Remarcăm aici că la un număr de 7 evenimente grave a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD pentru preluarea pacienţilor şi transportarea rapidă la spitalele din Braşov sau Bucureşti", a precizat inspectorul şef al ISU Braşov, colonelul Stelian Rechiţean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite