64.000 de turişti au vizitat Braşovul într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai vizitate obiective turistice din judeţ rămân Biserica Neagră şi Castelul Bran, care sunt preferate de străini.

Braşovul este în topul preferinţelor turiştilor străini, dar şi români. Din raportarea a 399 de unităţi hoteliere reiese că doar în luna august, oraşul de sub Tâmpa a fost vizitat de 64.815 turişti. Dintre aceştia 48.193 au fost români şi 16.622 străini. Comparativ cu luna august a anului 2009 numărul turiştilor a crescut cu 24,9%.

„Din fericire, turismul merge bine la Braşov. În luna august a acestui an am fost vizitaţi de mult mai mulţi turişti, comparativ cu anii trecuţi. Ne putem da seama de acest lucru datorită indicelui capacităţii de cazare care este în continuă creştere la Braşov", a declarat Ion Popescu, directorul Institutului Naţional de Statistică Braşov.

Potrivit raportărilor, fiecare turist venit la Braşov a stat cel puţin două zile în oraş. Cele mai vizitate obiective turistice din judeţ sunt Biserica Neagră şi Castelul Bran.

Vin americanii

În ceea ce priveşte naţionalitatea turiştilor care vin de peste hotare, statisticile arată că Braşovul este preferat de israelieni (2.854 de persoane), nemţi (2.230 de persoane), olandezi (1.661 de persoane), dar şi de italieni (1.328 de persoane), francezi (1.076 de persoane), spanioli (853 de persoane) sau enghezi (631 de persoane). În plus, în luna august ne-au vizitat şi 492 de elveţieni şi 398 de americani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite