500 de hectolitri de bere şi 2 tone de cârnaţi îi aşteaptă pe braşoveni la Oktoberfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul berii, care se află la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura în perioada 9-12 septembrie, la Arena sportivă „Ion Ţiriac" - Liceul Sportiv.

Organizatorii le promit braşovenilor distracţie totală. Pentru această ediţie, ei au pregătit un cort de 2.800 de metri pătraţi, cu o capacitate de 2.450 de locuri, unde berea va curge din plin. Pentru această ediţie, se pun la bătaie 400 de hectolitri de bere, plus o rezervă de încă 100 de hectolitri.

Pentru ca braşovenii să nu stea la coadă, vor exista 38 de dozatoare de bere, din care 20 sunt de mare vitează, cu un timp de umplere a paharelor cuprins între 3 şi 15 secunde. Berea va costa între 4 lei şi 8 lei paharul, în funcţie de sortiment.

Bere, cârnaţi şi concursuri

De la festival nu puteau lipsi tradiţionalii cârnăciori. Braşovenii se vor înfrupta cu 2 tone de cârnaţi albi de grătar şi 500 de kilograme de cârnăciori de bere, prearaţi special pentru Oktoberfest. Pe parcursul festivalului vor fi organizate şi o serie de concursuri şi vor fi puse la dispoziţie peste 3.000 de premii. Acestea vor consta în bere, alimente şi electrocasnice.

Printre concursurile care vor avea loc se numără duelul cu „wurşti" supradimensionaţi din burete, pescuitul de doze de bere dintr-un heleşteu cu apă rece, participanţii vor putea arunca la ţintă cu covrigi uriaşi sau vor putea lua parte la un concurs intitulat „Tanzen", unde concurenţii vor trebui să danseze într-un picior. Şi în acest an revine taurul mecanic şi vor avea loc concursuri de skandenberg. Reprezentantele sexului frumos se vor putea întrece în cadrul unui concurs de miss.

Oktoberfst va fi prezent şi pe site-ul de socializare Facebook. Fanii festivalului pot câştiga bere pentru ei şi prieteni dacă vor participa la unul dintre cele două concursuri organizate: cel de statusuri şi cel de fotografii.

Organizatorii speră ca a doua ediţie a Oktoberfest să fie cel puţin la fel de reuşită ca şi prima. „Ţelul nostru este să îmbinăm tradiţiile bavareze cu cele braşovene. Încercăm ca ediţia din acest an a festivalului să fie un Oktoberfest care iubeşte natura şi vom încerca să motivăm populaţia la reciclarea paharelor de bere. Totodată, îi sfătuim pe braşoveni să lase maşinile acasă şi să vină la festival cu autobuzul, să se distreze şi să nu conducă sub influenţa alcoolului", a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German, organizatorul evenimentului.

Întrucât Oktoberfest are ca scop promovarea turismului în Braşov, festivalul va fi mediatizat şi pe posturile de televiziune germane Pro 7 şi Kable 1.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite