38 de elemente de muniţie au fost asanate la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupa Pirotehnică a ISUJ Braşov a intervenit, anul trecut, la 33 de misiuni de asanare a terenului de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare desfăşurate pe raza judeţului Braşov.

În 14 localităţi din judeţul Braşov au fost asanate, anul trecut, 14 proiectile de diferite calibru, nouă grenade ofensive şi defensive, nouă bombe de aviaţie şi pentru aruncător şi alte şase elemente de muniţie. Toate aceste elemente de muniţie au fost distruse în cinci misiuni de distrugere fără a se afecta mediul înconjurător.

Misiuni dificile pentru pirotehnişti

Printre misiunile deosebite desfăşurate de grupa pirotehnică din cadrul Protecţiei Civile Braşov se numără cea din iunie, din localitatea Predeal, când în aproape nouă ore a fost asanat un proiectil de 250 mm pentru obuzierul Skoda 250 montat pe vagon de cale ferată (rămas neexplodat din primul război mondial). Misiunea pirotehniştilor a fost îngreunată de existenţa unei conducte de gaz, a unei reţele de electricitate şi a alteia de apă.  

Alte misiuni dificile au avut loc în luna noiembrie a anului trecut, în localitatea Codlea. Mai întâi s-a intervenit pentru asanarea unei bombe de aviaţie explozivă de 100 kg şi apoi a unei bombe de aviaţie exploziv-brizantă de 250 kg. Ambele au fost distruse, timp în care circulaţia aeriană şi rutieră în zonă a fost restricţionată temporar.

În total, în 2010, personalul Serviciului de Protecţie Civilă Braşov a efectuat 278 de controale la 56 de localităţi, instituţii publice, operatori economici, obiective de patrimoniu, dar şi adăposturi şi puncte de comandă. „Personalul a efectuat şi controale colective pentru verificarea măsurilor de siguranţă la iazurile de dacantare, halde de steril şi depozite de deşeuri periculoase ale operatorilor economici din judeţul Braşov. Fătă de anul trecut, numărul obiectivelor de control a crescut cu 55,30 %", se arată într-un comunicat de presă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite