36 de concerte şi o expoziţie permanentă, noutăţile verii la Biserica Neagră, una dintre principalele atracţii turistice la Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 62-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră va fi deschisă marţi, 3 iunie 2014, şi va sta sub semnul aniversării a 175 de ani de la inaugurarea orgii Buchholz. Turiştii vor putea vizita şi o expoziţie permanentă despre istoria Bisericii Negre.

Stagiunea aniversară din acest an va cuprinde un număr de 36 de concerte ce se vor desfăşura în perioada 3 iunie - 30 septembrie. Concertele vor avea loc în fiecare marţi, de la ora 18.00 – pentru lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră – pentru lunile iulie şi august.

Pe parcursul stagiunii, alături de organiştii braşoveni, vor mai concerta muzicieni din ţară şi străinătate, care vor prezenta un program muzical divers. Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

„În anul 1953 Victor Bickerich, organistul de atunci al Parohiei, a iniţiat seria de concerte estivale zilnice pentru a prezenta marea orgă numeroaselor grupuri de turişti. Între timp există patru orgi în Biserica Neagră şi toate vor putea fi ascultate în acest an. Cea mai mare – construită în anul 1839 de Carl August Buchholz – îi încântă pe credincioşii parohiei şi pe vizitatori de 175 de ani. Pentru noi este o bucurie să vă invităm, cu prilejul acestui jubileu, la concertele păstorite de Cuvântul Domnului”, a declarat Christian Plajer, Prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov.

Noua expoziţie permanentă despre istoria Bisericii Negre

Pentru a veni în întâmpinarea celor peste 200.000 de vizitatori pe care Biserica Neagră expoziţiile au fost adaptate cerinţelor privitorului de astăzi şi sunt deschise publicului începând din acest moment.

Noua expoziţie oferă nu doar o trecere în revistă cronologică a istoricului construcţiei, ci prezintă şi spiritualitatea ce stă la baza arhitecturii şi a amenajării interioare, permiţând totodată vizitatorilor să pătrundă în resorturile vieţii parohiale aşa cum s-a desfăşurat aceasta de-a lungul secolelor. Expoziţia este completată de o secţiune dedicată copiilor în care aceştia vor face cunoştinţă cu istoria Bisericii prin intermediul unor ilustraţii realizate de mână, concepute special pe înţelesul lor.

„Unul dintre obiectivele noastre este să oferim oaspeţilor şi vizitatorilor noştri informaţii de calitate şi bine documentate, la standarde ridicate. Cu noua expoziţie permanentă comunitatea parohială doreşte să se prezinte dincolo de calitatea de administrator al acestui patrimoniu valoros, aducând în atenţie activitatea sa de-a lungul timpului, care continuă în prezent şi se dezvoltă pentru a fi relevantă comunităţii locale şi pe viitor”, a declarat Dr. Ágnes Ziegler, curatorul expoziţiei. Expoziţia este accesibilă publicului în interiorul intervalelor orare în care este deschisă Biserica Neagră.

Pe aceeaşi temă:

Prinţul Charles a vizitat Biserica Neagră

Braşovul este cu 50 de ani mai vechi decât se credea până acum

Biserica Neagră, cea mai înaltă clădire din Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite